Een nieuwe badkamer in 6 stappen

Wie een nieuwe badkamer wil, moet veel beslissingen nemen. Een badkamer ontwerpen in 6 stappen? Wij laten zien hoe je dat doet.

badkamer dessintegels

Stap 1

Verzamel knipsels van interieurs die je aanspreken of maak een board op Pinterest. Dat kunnen net zo goed foto’s van badkamers als van keukens en woonkamers zijn. Het gaat erom dat duidelijk wordt welke woonstijl jij mooi vindt. Inventariseer ook wat je wensen zijn en bepaal welke elementen absoluut in jouw badkamer moeten komen.

Stap 2

Ga met je knipsels naar een interieur- of badkamerontwerper. Hij zal in een kennismakingsgesprek proberen om een compleet beeld te krijgen van hoe je leeft en kijken of je wensen haalbaar zijn. Al deze informatie verwerkt hij in een aantal ontwerpen (de indeling) voor je nieuwe badkamer.

Stap 3

Heb je een keuze gemaakt uit de ontwerpen van de interieur- of badkamerontwerper, dan kun je een kleuren- en materialenplan opstellen: welke kleuren ga je gebruiken en welke tegels, stucwerk, sanitair, kranen en verlichting kies je?

Stap 4

De ontwerper en de installateur maken op basis van de indeling en de materiaalkeuze een offerte. Ga je hiermee akkoord, dan worden de technische tekeningen gemaakt, de bestellingen geplaatst en kan het echte werk beginnen.

Stap 5

De ontwerper begeleidt het (ver)bouwproces door vooraf de belangrijkste zaken door te spreken met de installateur en ook tussentijds een vinger aan de pols te houden. Uiteraard kun je tijdens het installeren een beroep doen op de ontwerper als je vragen of klachten hebt.

Stap 6

Bij de oplevering kun je eventuele opleverpunten (zaken die nog gedaan of veranderd moeten worden) vastleggen en hiervoor een deadline afspreken.

Bron: vtwonen home guide 2015

nog meer: vtverbouwen