Retro Nu: een duurzaam en tijdloos interieur in een modern jasje

Voor sommige meubels of accessoires moet je jaren sparen. Maar als je ze eenmaal hebt, blijven ze een leven lang deel uitmaken van je interieur. Een knap design kan namelijk een ware eyecatcher zijn en je woonstijl meteen een gesofistikeerde uitstraling bezorgen. Investeren in verfijnd, tijdloos design is dan ook dé sleutel tot succes voor liefhebbers van de Retro Nu-stijl. Start je zoektocht met onze tips.

In samenwerking met Meubelen Verberckmoes

Leefruimte in woonstijl Retro Nu | Inspiratiebox bij Meubelen Verberckmoes | Uit: Vraag het vtwonen, seizoen 1

Wanneer nostalgisch tijdloos wordt

Sommige designs zijn door hun eenvoud of inventiviteit meteen een schot in de roos. Het comfort of het verfijnde ontwerp zorgt ervoor dat de items decennia later nog steeds functioneren als inspiratiebron voor frisse, nieuwe meubelstukken. Voor een hedendaags retro-gevoel, hoef je dus niet meteen een echt vintage exemplaar op de kop tikken. Belangrijk is wel dat je kiest voor kwaliteit die jaren meegaat, zodat tijdloos écht tijdloos wordt.

Kies voor kwaliteit

die jaren meegaat

Sober canvas

Geef deze designitems de aandacht die ze verdienen door de rest van je interieur sober te houden. Kies voor donkere kleuren op de muren – denk donkerblauw en diepgroen – en warm het geheel op met houten en gouden accenten. Durf ook trenditems aan je interieur toe te voegen, maar houd deze eerder klein zodat je ze met gemak regelmatig kunt veranderen. Dat houdt je interieur boeiend!

Leeshoek in woonstijl Retro Nu | Inspiratiebox bij Meubelen Verberckmoes | Uit: Vraag het vtwonen, seizoen 1
Wand in woonstijl Retro Nu | Inspiratiebox bij Meubelen Verberckmoes | Uit: Vraag het vtwonen, seizoen 1

Is de Retro Nu-stijl iets voor jou?

Doe inspiratie op voor jouw eigen tijdloze én duurzame interieur in de Retro Nu-inspiratiebox bij Meubelen Verberckmoes. Must-have item gespot? Meer informatie over de gebruikte meubels en woonaccessoires vind je in het productoverzicht van deze stijlbox. Kun je hulp gebruiken bij het schikken van al die meubels bij je thuis? Leer dan hier indelen met onze tips!

Is retro toch niet jouw ding? Vind de woonstijl die wel bij je past.

nog meer: TV