vtwonen

Dit is de ideale manier om zones te creëren in een open ruimte

Een likje verf kan wonderen doen: het brengt sfeer en zorgt in een handomdraai voor een frisse look. Maar met verf kan je meer dan dat. Met enkele goedgeplaatste kleurvlakken krijgt je woning namelijk een volledige transformatie. Wil jij graag wat meer structuur in je ruimte of mag het nog net iets gezelliger? Wij weten raad. (In samenwerking met Levis)

Kleurcontrasten

In de allereerste aflevering van het tweede seizoen van ‘Een frisse start met vtwonen’ ruilden Loes en Kim hun noodwoning in de tuin in voor een gerenoveerde hoeve. De nieuwe woonst had een open vloerplan en voelde daardoor als een geheel aan. Stylisten Ozanne en Guillemine deelden de open ruimte op in verschillende hoeken met behulp van diverse kleuren verf op de muren. Zo creëerden ze gezelligheid, zonder aan oppervlakte in te boeten. De kale, witte muren van de hoeve werden aangekleed met warme grijstinten. De cocon van de zitkuil werd extra afgebakend met behulp van een knusse terracottatint. Zo kreeg elk zone zijn eigen sfeer.

Ton-sur-ton

Bij Loes en Kim stond contrast centraal. Tijdens de make-over van Frie gingen de stylisten dan weer voor ton-sur-ton. Een slimme zet, want in tegenstelling tot de woonst van Loes en Kim was de duplex van Frie eerder aan de kleine kant. Ozanne en Guillemine kozen voor verschillende verftinten van Levis. De verfspecialist heeft een heel uitgebreid kleurenpallet, waardoor het erg gemakkelijk is om lichtere en donkerdere varianten van eenzelfde kleur te vinden. Op die manier krijgen de tweedimensionale tinten een 3D effect. In de open ruimte ontstaan zo aparte zithoeken, die dankzij de warme bruintinten extra knus aanvoelen.

Hetzelfde diepte-effect gebruikten Ozanne en Guillemine in de muziekkamer van Frie. Door slim met kleuren te werken werden de ongewone hoekjes en schuine muren van de ruimte extra in de verf gezet. De nuances zorgden voor een gebalanceerd geheel dat rustig maar toch vrolijk aanvoelt. De champagnetinten in de ruimte werden bewust gekozen: die horen thuis in de stijl van een New Yorkse jazzclub. Dat is Frie ten voeten uit!

Over Levis

Sinds haar oprichting in 1831 is Levis een van de grootste spelers op de verfmarkt. De Belgische marktleider op vlak van decoratieve verf staat bekend om haar kwalitatieve producten en een uitgebreid assortiment aan tijdloze en hedendaagse tinten. Ben je op zoek naar een nieuwe kleur voor jouw woonst? Hier lees je hoe je dankzij Levis in no-time de juiste tint voor jouw ruimte vindt.

Bron: in samenwerking met Levis | Make-over door Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 1 en aflevering 6

Producten uit dit artikel

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties