vtwonen

6 redenen om voor laminaat in je woning te kiezen

De laminaatvloer in de make-over van Marta gespot en overweeg je nu zelf zo’n mooie vloer te leggen? Wij geven 6 redenen om voor laminaat in je huis te kiezen. (promotie)

1 Simpel en snel

Laminaat kan je eenvoudig zelf leggen met het kliksysteem. Je hebt geen lijm nodig én het klusje is binnen enkele uren geklaard. Laminaatvloeren kan je op een bestaande vloer plaatsen, op een ondervloer, of rechtstreek op het beton. Na de plaatsing kan je ook meteen de vloer betreden. Er is dus geen uithardingsperiode zoals bij een tegelvoer.

Omdat laminaat een zwevende vloer is – ze zit niet vast aan de ondergrond – kan je het ook heel vlot losklikken bij een verhuis.

2 Grote variatie

Het aanbod laminaat is ongelimiteerd. Zo kan je de houtsoort, kleur en de textuur kiezen en afstemmen op je interieur. Graag een visgraatmotief? Geen probleem. Wil je een echte parketlook? Dat bestaat ook! Je hebt er zelfs die op beton- of badkamertegels lijken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

3 Waterafstotend

Wil je laminaat in een vochtige ruimte leggen, zoals de badkamer of keuken? In tegenstelling tot een houten vloer, kan dat bij laminaat zeker. Een goede keuze is het Riviera-kliklaminaat van BerryAlloc. Met z’n Hydroplustechnologie is het volledig waterafstotend en beschermt het je vloer tegen ongelukjes. Toch gemorst? De beschermende laag voorkomt de insijpeling van vocht.

4 Kostprijs

Laminaat wordt ook wel eens het goedkopere broertje van parket genoemd. Maar wat betreft kwaliteit moet het zeker niet onderdoen voor een plankenvloer. Uiteraard heb je zowel goedkopere als duurdere soorten. Het is vooral belangrijk dat je laminaat van goede kwaliteit kiest. Informeer je dus goed.

5 Kleurvast

Parket kan verkleuren bij blootstelling aan de zon, maar laminaat kent dat probleem niet.

6 Onderhoudsvriendelijk

Het onderhoud van laminaat is veel gemakkelijker dan dat van een klassieke parketvloer. Je kan het zonder problemen poetsen met een vochtige dweil, maar vaak is stofzuigen al voldoende.

Toch liever een andere vloer? Ontdek in dit artikel welke vloer bij jou past.

Bron: in samenwerking met BerryAlloc | Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, aflevering 4

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties