vtwonen

3x kurk in huis

Nu kurkvloeren en -wanden hun opmars maken, is het hoog tijd om enkele voordelen van het materiaal uit te doeken te doen. In ‘Een frisse start met vtwonen’ zag je al hoe mooi kurk kan zijn, maar wist je ook hoe handig het is? (In samenwerking met Santana)

1. De ideale partner voor vochtige ruimtes

De badkamer van de Antwerpse Lukas en Katrien was dringend toe aan een make-over. De hele ruimte werd uitgebroken en opnieuw ingericht met kwalitatieve materialen, waaronder kurk. En hoewel de gedachte nog steeds leeft dat kurk en vocht niet samengaan, is niets minder waar. De kurkvloer van Santana die in de badkamer van Lukas en Katrien werd gelegd, ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook vochtbestendig. Dankzij de natuurlijke uitstraling van het materiaal kreeg de badkamer een gezellige en authentieke look. Trouwens: een kurkvloer voelt lekker warm en comfortabel aan: ideaal voor de badkamer, de plaats in huis waar je het vaakst op blote voeten rondloopt.

Om het plaatje compleet te maken, werden ook alle wanden van de badkamer – zelfs die in de douche – bekleed met kurk. Door de waterafstotende eigenschappen houdt het materiaal de groei van schimmels in vochtige ruimtes tegen. Achter de spiegels werd gekozen voor de authentieke look van kurk. De andere wanden kregen een natuursteeneffect: dat staat niet alleen heel origineel, maar voelt ook erg luxueus aan.

2. Enorm onderhoudsvriendelijk

Het knusse huurappartement van Nathalie kreeg een make-over die zowaar uit de Provence weggeplukt leek. Het keukentje van haar nieuwe woonst werd zo licht en rustig mogelijk aangekleed. De landelijke woonstijl werd aangevuld met enkele hedendaagse elementen, waaronder een nieuwe wastafel én een mooie witte spatwand uit kurk. De mozaïekwand van Santana heeft een speels tegeleffect en is dankzij haar speciale coating slijtvast, spatbestendig en erg makkelijk schoon te maken. Bovendien is de kurkwand met een beetje handigheid in no-time geplaatst. Zo kan je ook jouw eigen keuken snel en makkelijk van een nieuw designaccent voorzien.

3. Een akoestische demper

Een extra troef van kurk is dat het geluiddempend werkt. Ideaal voor een muzikaal talent als Frie uit ‘Een frisse start met vtwonen’, dus. Voor de make-over van haar muziekkamer kozen Ozanne en Guillemine voor een kurkvloer én een kurkwand van Santana. De klikvloer is door een tand- en groefsysteem eenvoudig op een bestaande vloer te plaatsen. Qua kleur werd gekozen voor witte kalksteen, terwijl op de wand de look van kurk werd behouden. Dankzij de akoestisch dempende bekleding kan Frie naar hartelust zingen en oefenen op haar vleugelpiano, zonder dat de buren van haar duplex daar last van hebben.

Bron: in samenwerking met Santana | Make-over door Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie: Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 2, aflevering 4 en aflevering 6

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties