Hortensia soorten

De hortensia (Hydrangea) is in verschillende kleuren en soorten verkrijgbaar. Kies welke van de hortensia soorten bij jouw tuin past.

Hortensia soorten

Hortensia soorten

Hoe weet je welke hortensia soorten je in je tuin hebt? En welke hortensia soorten zijn er eigenlijk allemaal? Jurgen Smit laat in deze video alle hortensia soorten zien en vertelt je wat de verschillen zijn.

Hortensia ‘Annabelle’

De Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ heeft grote witte bloemen tot wel 75 centimeter doorsnee die deze hortensia herkenbaar maken. De bloemschermen zijn bij sommige soorten topzwaar en kunnen gaan hangen. Maar er zijn nu ook stevige soorten verkrijgbaar.

Klimhortensia

De klimhortensia (Hydrangea anomale ssp. petiolaris) kan met zijn grote bloemen een hele muur bekleden. Dit is de ideale klimplant voor een muur of schutting op het noorden of oosten. Hoe je die tegen een schutting laat groeien lees je bij klimplant tegen schutting.

Boomhortensia

De boomhortensia (Hydrangea aspera) kenmerkt zich aan zijn groeihoogte. Hij kan tot vier meter hoog worden en heeft prachtige schermbloemen.

Pluimhortensia

Pluimhortensia’s (Hydrangea paniculata) zijn er in verschillende soorten. Bijvoorbeeld de Hydrangea paniculata ‘Limelite’. Deze hortensia heeft witte, puntige bloemen. Vanwege de vorm wordt deze de schapenkophortensia genoemd.

Boerenhortensia

De boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) is de meest bekende hortensia. Hij heeft bolvormige bloemen. De meerjarige hortensia bloeit op knoppen die vorig jaar zijn aangemaakt. Populaire soorten zijn de Teller Blue en de Teller White. Er is nu ook een nieuwe eenjarige hortensia van Forever&Ever die bloeit op knoppen die hetzelfde jaar zijn aangemaakt.

Eikenbladhortensia

Het blad van de eikenbladhortensia (Hydrangea quercifolia) lijkt op die van een eik. Het blad verkleurt naar rood in de herfst.

Hortensia

Deze hortensia (Hydrangea serrata), lijkt op de boerenhortensia H. macrophylla.

Hortensia kopen

De kleuren van de hortensia lopen uiteen van violet, donkerrood, wit en blauw tot de gekste kleurcombinaties als roodpaars met groene vlekken. Kijk voor meer informatie over de verschillende hortensia’s in onze plantenindex en voor de aankoop van een hortensia bij Forever&Ever.

Voor meer informatie: Forever&Ever

nog meer: tuinieren