Zo geniet je nu al van je voorjaarstuin

Maak van je terras of balkon een fijne relaxzone met mooie tuinmeubels om het meeste uit de eerste zonnestralen te halen. Wij geven je een aantal tips bij het inrichten van je voorjaarstuin.

Ruimte

De beschikbare ruimte en het aantal mensen dat er doorgaans in de tuin zit, is het eerste waar je aan denkt. In een tuin of op een flink dakterras kun je misschien wel een eettafel en een loungeset kwijt en heb je ook nog plek voor een buitenkeuken. Zo krijg je er echt een buitenkamer bij. Maar voor een balkon of kleine stadstuin moet je slim denken en op zoek gaan naar meubels en accessoires die op meerdere manieren te gebruiken zijn. Tel het aantal zitplekken dat je nodig hebt en zorg voor voldoende zitruimte. Liefst wat extra, voor als je gasten hebt.

Chillen, barbecueën, zonnen

Zeker in het geval van een minder groot terras of balkon (of misschien wil je je tuin niet vol zetten met meubels), is het handig om te bedenken wat je daar liefst doet. Wil je er barbecueën en eten, zit je liever te chillen met vrienden of lig je graag in de zon? Dat maakt vaak al snel duidelijk wat je nodig hebt. Voor alles lijk je andere meubels nodig te hebben, maar dat is niet altijd zo. Met een loungeset waarvan de tafel in hoogte verstelbaar is, kun je zowel loungen als dineren. En in een verstelbare stoel kun je zonnebaden en zitten.

Klein, maar fijn

Als je buitenruimte niet heel groot is, zijn meubels die je zowel buiten als binnen kunt gebruiken, heel handig. Dat scheelt opbergruimte en je schuift er makkelijk een stoel bij. En je hebt de mode mee, want mixen en matchen is helemaal on trend deze dagen. Inklapbaar is een ander toverwoord bij kleinere buitenruimtes. Deze meubels nemen weinig plaats in als je ze niet nodig hebt. Ook handig, niet alleen als je klein betuind bent: kies lichtgewicht buitenmeubels, die zijn makkelijk te verplaatsen. Tip: Neem als je gaat shoppen altijd de maten van je buitenruimte en een rolmeter mee.

Bekijk hier alles van onze nieuwe tuincollectie. Ontdek zeker ook de buitentrends voor 2019.

Bron: vtwonen 03-2019 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Kim van Rossenberg

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties