Tuinkalender

beeld vtwonen Beeld

Van januari tot december: elke maand zijn er klusjes te doen in de tuin. In de tuinkalender vind je alle tuinklussen per maand op een rij. Wat ga jij doen?

Lees verder onder de advertentie

De tuinkalender

Met de tuinkalender heb je een handig overzicht van welke klussen je wanneer kunt doen. Zo kun je dus nooit iets vergeten. Want wanneer moet je nu precies maaien en wanneer kun je snoeien?

Januari

Er groeien nog maar weinig planten in januari, maar er zijn toch wat klusjes in de tuin te doen. Dit is een goede tijd om hekjes en schuttingen te repareren en plannen voor de komende maanden te maken.

>> Bekijk de kalender van januari

Lees verder onder de advertentie

Februari

In januari is het koud, maar in februari kan het nog wel een stuk kouder worden. Slim dus om nu planten extra in de gaten te houden, zodat ze deze periode overleven. In de tuinkalender vindt je alle klussen voor februari.

>> Bekijk de kalender van februari

Maart

In maart kun je sommige planten al gaan planten, daarnaast zijn er wat onderhoudsklusjes waarmee je aan de slag kunt. Wat je kunt doen vind je in deze tuinkalender.

Lees verder onder de advertentie

>> Bekijk de kalender van maart

April

Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, de lente is het seizoen van de lange weekenden. Nu heb je lekker de tijd om plannen te maken voor de tuin. Ga erop uit voor inspiratie!

>> Bekijk de kalender van april

Lees verder onder de advertentie

Mei

De ‘r’ is uit de maand en dus zonder jas naar buiten! Controleer of planten de winter goed zijn doorgekomen en besteed aandacht aan de moestuin. Alles wat je deze maand kunt doen vind je in de deze tuinkalender mei.

>> Bekijk de kalender van mei

Juni

Juni is de maand waarin vooral de moestuin veel aandacht vraagt. Misschien kun je zelfs al wat groente en fruit oogsten om van te eten. En mocht je op vakantie gaan, dan is dit de maand om iemand te vragen voor je tuin te zorgen.

Lees verder onder de advertentie

>> Bekijk de kalender van juni

Juli

Juli is een heerlijke maand om in de tuin bezig te zijn. Kruiden kunnen de komende weken geoogst, gedroogd of ingevroren worden. Pluk, knip of snij ze ‘s morgens vroeg, dan geuren ze het meest.

>> Bekijk de kalender van juli

Lees verder onder de advertentie

Augustus

Het oogsten van groente, verlichting installeren en het vastbinden van planten. Allemaal klussen voor in de tuin voor deze maand.

>> Bekijk de kalender van augustus

September

Vanaf september is het slim om planten nog wat extra aandacht te geven voordat de winter er weer aan komt. Vergeet vooral niet een beplantingsplan te maken, zodat je een juiste combinatie van bloembollen kunt bestellen.

Lees verder onder de advertentie

>> Bekijk de kalender van september

Oktober

In oktober gaan we de tuin voorbereiden op de winter, maar vergeet de planten die in de tuin staan niet, want ook die hebben nu nog verzorging nodig.

>> Bekijk de kalender van oktober

Lees verder onder de advertentie

November

Is het na de zomer somber en wat kaal in je tuin? Dat hoeft niet. Ga op pad voor inspirerende herfstideeën. Volgend jaar heb je dan misschien een Indian Summer in je eigen achtertuin.

>> Bekijk de kalender van november

December

Zijn jouw huis en tuin een kerstparadijsje of houd je juist van sobere decoraties? Wat je ook kiest, je tuin heeft allemaal verborgen schatten die je binnen en buiten kunt gebruiken als sfeermaker.

Lees verder onder de advertentie

>> Bekijk de kalender van december

Bekijk hier de snoeikalender.

Direct online tuinartikelen bestellen? Dat kan gemakkelijk via onze shop!

Lees verder onder de advertentie