Blauwpaars beplantingsplan

Een kant-en-klaar beplantingsplan voor 1 m² met blauwe, paarse en violette planten. Ideaal als je niet zelf een border wilt ontwerpen. Ook handig: de planten in dit blauwe beplantingsplan kun je als borderpakket online bestellen en thuis laten bezorgen!

Blauw paarse border

Border bestellenVeel mensen houden van blauw in de tuin. Helaas bestaan er weinig echt blauwe bloemen. Daarom worden paarse en violette planten ook wel blauw genoemd. Wil je het blauw eruit laten springen, combineer de planten dan met violet en paars. Een mooie combinatie vormen ossentong, ridderspoor, lupine, pimpernel, sierui en cistusroos. De border bloeit van mei tot september, met het hoogtepunt in juni. De blauwe en paarse border is geschikt voor een zonnige tuin.

1 Ossentong

Anchusa azurea ‘Loddon Royalist’ zon / bloei 6-9 / hoogte 75-100 cm / vaste plant, kalkhoudende grond zorgt voor de intens blauwe bloemen

2 Ridderspoor

Delphinium ‘Clifford Sky’ zon / bloei 6-8 / hoogte 130 cm / vaste plant, kies voor ridderspoor als het echt blauw moet zijn

3 Lupine

Lupine russell ‘The Governor’ zon / bloei  5-6 / hoogte 75-100 cm / vaste plant, snoei de uitgebloeide bloemen diep weg

4 Pimpernel

Sanguisorba officinalis ‘Pink Tanna’ zon / bloei  6-8 / hoogte 100 cm / vaste plant, de dansende bloemen op dunne steeltjes vlechten zich tussen andere planten omhoog

5 Sierui

Allium giganteum zon / bloei  6-8 / hoogte 100 cm / bolgewas, uitgebloeide uien zijn mooi, laat ze staan> Allium is alleen in het najaar (planttijd) leverbaar. Deze wordt in de niet-leverbare seizoenen vervangen voor Echinops.

6 Cistusroos

Cistus pulverulentus zon / bloei  6-8 / hoogte 80 cm / heester, kruidig geurend blad, dagelijks nieuwe bloemen

Cistus en Anchusa zijn kortlevende planten. De eindeloze bloei maakt ze zo mooi. Bij strenge vorst kun je de planten het beste afdekken. De Allium bollen strooi en plant je tussen de vaste planten door.

Blauwe border bestellen

Het blauwe borderpakket kun je in zijn geheel bestellen en bestaat uit 9 planten per m²:

  • 2x Anchusa azura ‘Loddon Royalist’
  • 2x Delphinium ‘Clifford Sky’
  • 1x Lupine ‘The Governor’
  • 3x Sanguisorba officinalis ‘Pink Tanna’
  • 3x Allium giganteum > Allium is pas aleen in het najaar (planttijd) leverbaar. In andere seizoenen vervangen voor Echinops.
  • 1x Cistus pulverulentus

Deze blauwe en paarse border kost €31,50 per m² (1×1 meter) en kun je direct bestellen op tuinieren.nl!

Het borderpakket wordt door een plantenkenner tot in de tuin bezorgd! Lees meer over de bezorging

Let op: op het moment dat je de border plant zijn de plantjes nog erg klein. Het duurt ongeveer twee jaar tot de border volgroeid is en eruit ziet als op de foto.

nog meer: tuinieren