Make-over van je woning? Begin met de basis!

Is je woning toe aan een make-over? Dan sta je waarschijnlijk te trappelen om te shoppen en in te richten. Eerlijk is eerlijk, met wat nieuwe accessoires creëer je eenvoudig en snel een fris gevoel in huis. Maar wil je het écht grondig aanpakken, sla dan geen stappen over en start met de basis. Te beginnen met de trap, vloer en muren. (promotie)Make-over woonkamer

Geef je trap een opknapbeurt

Heb jij een trap in de woonkamer? Hoewel we vaak geneigd zijn om de trap vooral als iets praktisch te zien, is het een bepalend onderdeel van de ruimte. Na jaren veelvuldig gebruik vertoont een trap vaak slijtageplekken, past deze niet meer bij je woonstijl of ligt er tapijt op en dat kan leiden tot een huisstofmijtallergie. Een update doet dan wonderen. Laat je trap renoveren tot een duurzame, onderhoudsvrije trap die je nooit meer hoeft te schuren en verven. Kies bijvoorbeeld voor een van de all time bestsellers van Upstairs: Mountain Oak. Met een geel/bruine gloed en reliëfstructuur doet dit materiaal niet onder voor puur, onbewerkt eikenhout. Deze kameleon past bij elke woonstijl.

Make-over trapDe juiste vloer: praktisch of mooi?

Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer is het verleidelijk om meteen te kijken naar je woonstijl: wat past er mooi bij de rest van mijn interieur? Maar vergeet niet dat een vloer ook praktisch moet zijn. Aan welke eisen moet jouw ideale vloer voldoen?

Een zacht en warm tapijt is heerlijk voor koukleumen, maar wellicht niet het meest praktisch wanneer je allergisch bent of een harige viervoeter in huis hebt. Een gietvloer is juist perfect voor liefhebbers van een strakke en industriële uitstraling, maar past deze optie wel binnen jullie budget? Om het kiezen wat makkelijker te maken, hebben we een aantal artikelen over vloeren voor je verzameld. Je leest er alles over de voor- en nadelen van de verschillende materialen.

Frisse muurideeën van stuken tot verven

De muren omvatten het grootste oppervlak in huis, en zijn daardoor heel sfeerbepalend. Bedenk daarom hoe groots je de make-over aan wilt pakken. Misschien is een likje verf of nieuw behang voldoende. Zijn de muren ruw of beschadigd, dan maak je ze glad door ze opnieuw te bezetten. Dat is een flinke investering, maar je hebt er nog jaren plezier van.

Onthou dat effen, lichte muren het gevoel van ruimte versterken en een donkere muur juist zorgt voor een warm, geborgen effect. Door in het hele huis te kiezen voor gelijke kleuren en dezelfde afwerking zorg je voor uniformiteit en eenheid in huis, maar een onverwachte kleurcombinatie kan ook verrassend zijn. Juist door te spelen met kleur creëer je een groots effect en geef je je huis een persoonlijke touch.

Bron: in samenwerking met Upstairs

nog meer: Traprenovatie in een dag