Woontrend 2021: bekijk hoe Marianne de Culture Club-trend in huis haalt

In een wereld waarin we steeds meer langs elkaar leven, ziet vtwonen-stylist Marianne Luning juist culturen bij elkaar komen. ‘Contrasten versterken elkaar,’ zegt ze. Dat idee was de basis voor dit huis waarin zij trends voor 2021 verwerkte. We lijken allemaal zo anders, maar zet elementen vanuit de hele wereld bij elkaar en er ontstaat een dynamisch geheel. Benieuwd hoe Marianne deze woontrend voor 2021 heeft gestyled? Bekijk de video en lees haar stylingtips.

Stylingtip 1: moody kleuren met knalaccenten

De basis van dit huis van Marianne is donker. Chocoladebruin, kastanjerood, indigoblauw, purper en leem: deze diepe tinten zorgen voor een geborgen gevoel. Het huis wordt een holletje. Naast deze donkere basis, plaatst Marianne overal knalkleuren. Onverwacht, maar oh-zo effectief. Kijk naar de woonkamer, waar tegen een moody bruine muur een vrolijke roze bank staat. Zo zie je dat fris design prima werkt naast moddertinten.

vtwonen trendhuis 10-2020 | roze woonkamer met bank en stoel van velours
vtwonen trendhuis 10-2020 | roze woonkamer met velours bank oranje plaids
vtwonen 10-2020 | trendhuis culture club marianne oranje rotan kast
vtwonen 10-2020 | trendhuis culture club marianne slaapkamer donkerbruine muur blauw hemelbed

Stylingtip 2: materialenspel

Gladgeschuurd hout naast onbewerkt hout, glimmend satijn naast ruw riet, chic messing naast ruig beton en stevig weefsel naast zacht fluweel: in een interieur waar contrasten elkaar versterken, loont het om met verschillende materialen te combineren. Hoe sterker het contrast, hoe groter de wow-factor.

vtwonen 10-2020 | trendhuis culture club marianne paarse badkamer
vtwonen 10-2020 | trendhuis culture club marianne hal kalkverf blauw

Stylingtip 3: handgemaakt

Marianne bonjourt eenheidsworst de deur uit en omarmt het handgemaakte. Keramiek waar je de duimafdrukken van de maker nog in ziet zitten, gestucte muren waarin het ambacht zichtbaar blijft, handgeverfd textiel en geweven kleden: dit soort elementen geven een huis persoonlijkheid. De wereld zit vol getalenteerde ambachtslieden, dus verbreed je horizon en ga op zoek naar interieurelementen in het buitenland.

vtwonen trendhuis 10-2020 | roze woonkamer met bank en stoel van velours

Marianne: “Ik houd wel van een

pepertje in het interieur”

Stylingtip 4: natuur mag zichtbaar blijven

Iets wat bijna elke cultuur op aarde in zich heeft: een liefde voor de natuur. In dit huis is dat niet verwerkt door overal planten neer te zetten, maar door te kiezen voor elementen waar de natuur nog zichtbaar in is. Een kamerscherm waar je de nerven van het hout door het vernis ziet, een uitgeholde noot als lampenkap of een bijzettafel waarin de vorm van de boomstam nog zichtbaar is: de natuur heeft in deze woontrend voor 2021 een podium.

vtwonen 10-2020 | trendhuis culture club marianne keuken kerrie gele tegels
vtwonen 10-2020 | trendhuis culture club marianne inbouwkast blauwe kalkverf

Stylingtip 5: mix prints

Tie dye uit Afrika, batik uit Azië en een streepje uit Europa: prints uit alle hoeken van de wereld combineert Marianne met elkaar. Alsof het bedacht is om gecombineerd te worden, zo perfect gaat dat samen! Zolang de kleuren bij elkaar passen, kun je ongeremd aan het mixen slaan.

Meer zien? Bekijk alle foto’s in vtwonen nummer 10, die nu in de winkel ligt.

nog meer: styling