vtwonen

Warme en gezellige jaren 90 villa

Het begon met een villa uit de jaren negentig, badend in een kakofonie van kleuren en materialen. De ingrepen van interieurarchitecte Josfien Maes brachten sereniteit, warmte en heel veel gezelligheid.

Carte blanche

De nieuwe eigenaars kochten de villa vooral voor de mooie ligging en het grote stuk land dat bij het huis hoort. Ze vertrouwden erop dat Josfien er iets moois van zou maken. “Ik kreeg carte blanche en besloot de woning te strippen en de indeling grondig te veranderen. Een slaapkamer en een badkamer op de benedenverdieping hebben we omgebouwd tot een woonkamer en een bar. De muur die tussen die twee ruimtes zat, is afgebroken en vervangen door een draagbalk die we lieten bekleden met eiken”, zegt Josfien. Ook de bovenverdieping pakte ze aan. Er zijn twee slaapkamers: een voor de ouders en een voor hun tienerzoon. Elke kamer is voorzien van een badkamer en een dressing. Daarvoor werd zelfs een stuk gang opgeofferd.

Natuursteen

Josfien werkt graag met natuursteen. Zo is de vloer van pietra di medici, het keukenwerkblad van michelangelo en in de badkamer zien we chambolle poco veccio. “Allemaal gekocht bij Hullebusch en op maat gemaakt door Groep Vinckier”, zegt ze. Een aantal binnendeuren is gemaakt van glas en staal, andere van hout uit wagons van oude goederentreinen. Josfien ontwierp ook veel maatwerk. Sommige kasten zijn van mdf, andere van eiken fineer dat nu eens wel dan weer niet werd gelakt. “Het kleurenpalet is rustig gehouden. Alle muren zijn in dezelfde tint wit gekalkt of geschilderd en de meubels en decoratievoorwerpen zijn grijs of zwart.”

Bron: Stijlvol Wonen april/mei 2017 | Tekst Katrien Depoorter | Fotografie Jonah Samyn

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Noella op 27 april 2018 om 10:39

Welkom

>

karel dendooven op 16 juni 2017 om 07:33

Beste, welke soort van witte verf werd hier gebruikt ?

>

eliseknockaert op 16 juni 2017 om 10:53

Dag Karel,
je neemt daarvoor best even contact op met Jozfien Maes, de interieurarchitect van deze woning.
Dat kan via mail: info@exprojm.be of telefoon: +32 474 311 927.

>

eliseknockaert op 16 juni 2017 om 10:53

Beste Stephanie,
je neemt daarvoor best even contact op met Jozfien Maes, de interieurarchitect van deze woning.
Dat kan via mail: info@exprojm.be of telefoon: +32 474 311 927. Succes met de schilderwerken!

Shop suggesties

Inspiratie suggesties