vtwonen

Een schouw sober & stoer

Je verwarmen aan de open haard of gewoon genieten van de karakteristieke uitstraling? Michel van der Sanden, zaakvoerder van De Opkamer, geeft uitleg.

De Opkamer Schouw

Waaraan moeten we denken bij het plaatsen van een schouw?

Michel van der Sanden: “Wij raden aan om zo vroeg mogelijk tijdens de bouw- of renovatieplannen langs te komen voor advies. Op die manier ben je zeker dat je rookkanaal voldoende breed wordt ingepland en hoef je nadien geen onnodige kosten te doen. Dit geldt enkel wanneer je van plan bent de schouw ook functioneel te laten dienen. Ga je voor een sierelement in het interieur dan zijn deze voorbereidingen niet nodig.”

Is er een breed assortiment?

“Onze schouwen zijn minstens 150 jaar oud. De collectie bevat exclusieve stukken uit de periode van Louis XIV, Louis XV en Louis VVI. We gaan op zoek in Italië, Frankrijk, België en Nederland naar schouwen met karakter. Die breken we dan uit en restaureren wij in ons atelier. Zowel heel strakke als sierlijke schouwen komen aan bod. Stijlvol Wonen koos voor een antieke schouw met een sobere uitstraling, gevonden in een oude hoeve in de buurt van Toulouse. De schouw is strak maar straalt met zijn 200 jaar toch het nodige karakter uit.”

Bezoek ons inspiratiehuis op de vt wonen&design beurs en ontdek naast deze eyecatcher ook de vloeren van De Opkamer.

Tekst Leen Ceulemans | Foto’s De Opkamer

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties