vtwonen

Rustieke karakter van krijtverf

De matte afwerking van krijtverf geeft de muren een luxueuze uitstraling. Tot op vandaag is er volgens Meta Bos, directeur van Carte Colori nog steeds verwarring tussen krijt- en kalkverf. Voor eens en altijd helpt ze deze verwarring de wereld uit.

krijtverf carte colori eetkamer

Waarom denken we dat krijt- en kalkverf hetzelfde is?

Meta Bos: “We merken dat klanten soms interesse tonen in kalkverf terwijl ze eigenlijk op zoek zijn naar krijtverf. Hoewel beide die matte afwerking hebben kenmerkt kalkverf zich door kleurnuances en de kwaststrepen die zichtbaar blijven. Deze verf geeft een zacht poederig effect. Bij krijtverf droogt de verf egaal op zonder de kenmerkende kwaststrepen van kalkverf. Door de rijke hoeveelheid pigmenten en het krijteffect wordt het licht prachtig geabsorbeerd waardoor een zeer rustgevende atmosfeer ontstaat.”

krijtverf carte colori

Kan krijtverf ook buiten aangebracht worden?

Meta Bos: “Nee, krijtverf is een muurverf voor binnen. Voor buiten raden wij projectverf of zijdemat lakverf aan. Het voordeel is dat alle kleuren van Carte Colori in verschillende producten beschikbaar zijn. We raden dus aan om een kleur uit te kiezen en nadien op zoek te gaan naar het gewenste type.”

krijtverf_carte_colori_woonkamer

Hoe breng ik krijtverf aan?

Meta Bos: “Krijtverf is een gemakkelijk aan te brengen verf met zowel de kwast, roller of spray. Het geeft een egaal resultaat waardoor het dus niet uitmaakt waarmee je de verf aanbrengt.  Effecten zijn met deze verf niet te bereiken, hiervoor moet je kalkverf gebruiken. Dat is het leuke aan verf, je kunt er zoveel verschillende kanten mee uit in je interieur!”

 

Bezoek Carte Colori voor meer info of kom het resultaat van dichterbij bekijken in ons inspiratiehuis.

Waar? Op de vt wonen&design beurs in Amsterdam.

Tekst Leen Ceulemans | Foto’s Carte Colori en Stefanie De Neve

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties