vtwonen

Zo vind je de bomen door het bos

Duidelijke regels voor het kiezen van een parket zijn er niet, maar er zijn wel tips waarmee je aan de slag kunt om het geschikte parket te vinden. Ilse Thiry van Impermo vertelt ons waarop je kunt letten om de eerste knopen door te hakken. Na de keuze van het materiaal is het volgens haar een kwestie van eigen smaak en stijl.

Impermo

Meerlagig versus massief

Ilse: “Zowel de toepassing als prijs zijn bepalende factoren bij de keuze tussen meerlagig of massief parket. Bij meerlagig parket heb je een toplaag in echt hout, vaak eik, die verlijmd wordt op andere houtsoorten. Je krijgt dus het  perfecte uitzicht van hout maar met minder werking. De kostprijs ligt ook lager. Massief hout bezorgt je dan weer een uniek uitzicht van plank tot plank. Kies je voor vloerverwarming? Geen probleem, maar dan raden we wel meerlagig parket aan, massief parket heeft een dikkere opbouw waardoor je een te hoog rendementsverlies hebt.”

Als hout geen optie is

Ilse: “De warme uitstraling van parket kun je ook verkrijgen met een keramische tegel. We raden dit vooral aan aan mensen met kinderen of huisdieren. De uitstraling en structuur zijn een perfecte imitatie, maar stress voor vlekken en krassen kun je achterwege laten. Ook voor de badkamer is dit een geschikt alternatief omdat vocht en water geen gevaar vormen.”

Bekijk wat jouw opties zijn op impermo.be

Tekst Leen Ceulemans | Foto Impermo

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties