vtwonen

Karaktervolle muren

Laat je verrassen door de look van de Japanse Shou Sugi Ban-methode op de muren, gerealiseerd door een gloednieuwe techniek van Texture Painting. Daarnaast zien we ook enkele vertrouwde technieken van hen terug. Zaakvoerder Ronny Wuyts licht toe.

texture painting

Ronny Wuyts: “In tegenstelling tot het langlopende proces waarbij het hout verkoold, gekoeld, schoongemaakt en geolied wordt creëren wij dezelfde look en feel zonder al deze stappen. Dankzij de texture panels kunnen wij bepaalde texturen creëren in allerlei kleuren. Vaak kiezen mensen de betonlook, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Think out of the box, niets is te gek qua textuur, structuur, kleur, motief of formaat.”

Is dit duurzaam en kan het effectief op buitenmuren worden toegepast?

Ronny Wuyts: “Absoluut! De samenstelling van dit product is volledig waterdicht en niet onderhevig aan wind en weer. Daarom is dit een ideale decoratieve buitentoepassing. Dat geldt ook voor de microtopping die achter de douches is geplaatst. Microtopping is een cementpleister die naadloos aangebracht kan worden op vloeren, wanden, meubels, tabletten en dus ook douches. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een natuurlijk en gelijkmatig resultaat voor een uniek en exclusief interieur.”

texture painting

Welke techniek gebruiken jullie in de woonkamer?

Ronny Wuyts: “In de woonkamer hebben we twee verschillende technieken gebruikt. Enerzijds gebruiken we een metalen coating die zowel met de hand als gespoten kan worden aangebracht. We hebben de coatings in zink, brons, messing, koper, goud en aluminium. Nu werd dit aangebracht op een muur, maar ook op meubels en accessoires zorgen ze voor die luxueuze uitstraling. Crushed velvet is de andere techniek die we toepassen in de woonkamer, dit is één van onze crazy creations. Deze kalfverftechniek heeft een ruwe bolster maar een zeer zachte pit. “

Verrast door deze technieken? Stel je vragen aan  Texture Painting op de vt wonen&design beurs.

 

Tekst Leen Ceulemans | Foto’s Texture Painting

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties