vtwonen

De kracht van staal

Staal is een prachtig materiaal dat de laatste jaren een enorme opmars heeft gemaakt. Leo Rasenberg, zaakvoerder van Exclusive Steel, kent dit prachtige materiaal door en door en deelt graag met ons de huidige en komende trends.

stalen deur

Welk verlangen hebben klanten op dit moment?

Leo Rasenberg: “We merken dat mensen over het algemeen de hoogte willen benadrukken. Om dit te doen plaatsen we de deuren tot helemaal aan het plafond. Ook de vakverdeling kan de hoogte benadrukken, kies dan voor een laag vlak onderaan en een hoog vlak daarboven. Daarnaast zien we ook een toenemende vraag naar de blinde greep, een handvat dat optisch wegvalt doordat het op de deurlijst wordt geplaatst.”

Staal deur

Welke trends verwacht je in de toekomst?

Leo Rasenberg: “We verwachten dat verouderd brons, koper en messing zullen worden toegepast om die warme en chique uitstraling te creëren. Niet alleen als omlijsting maar ook voor kunstzinnige vormen of bijvoorbeeld een voordeur in combinatie met staal. Iets wat we in de toekomst zeker ook verwachten is de opkomst van spanten van constructief glas. De spanten dragen dan constructief het gewicht maar zijn wel doorzichtig waardoor ze zorgen voor een optimale lichtinval en transparantie.”

Vind meer inspiratie bij Exclusive Steel. Bezoek ons inspiratiehuis op de vt wonen&design beurs, koop hier je tickets.

Tekst Leen Ceulemans | Foto’s Exclusive Steel

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties