vtwonen

Binnenkijken in een woonschuur 2.0

Bart, Jini en hun drie kinderen ruilden hun pand in de binnenstad van Leuven in voor een nieuwbouwwoning in het groen. En hoewel de architectuur nog knipoogt naar het landelijke Bevekom, straalt het interieur voornamelijk luxe en comfort uit.

Strakke, witte villa

Zo’n vijf jaar geleden spotten Bart en Jini het stuk grond. Ze wilden er een wit, modern, vrijstaand huis bouwen. Plak dak, strakke lijnen; ze zagen het helemaal voor zich. Toen ze erachter kwamen dat er enkel roodkleurige stenen gebruikt mochten worden en een plat dak geen optie was in de groene regio van Bevekom, moest het stel even slikken. Ze schakelden het architectenbureau Architectslab in, dat hen hielp om er het beste van te maken. Het perceel is prachtig gelegen, grenzend aan een natuurpark waar ze uren kunnen dwalen, waardoor ze het moeilijk konden loslaten. Jini: “Achteraf hebben we geen moment spijt gehad van onze keuzes en zijn we blij dat die strakke, witte (droom)villa met plat dak er niet is gekomen.”

Gezelligheid voorop

Inmiddels wonen ze een klein jaar in de woning. Het huis ligt op bijna de volledige lengte van het perceel. Op advies van Architectslab kozen ze voor de vorm van een schuur, zodat het huis perfect in zijn landelijke omgeving opgaat. De grote raampartijen zorgen ervoor dat ze ook als ze binnen zitten nog kunnen genieten van de uitgestrekte, groene omgeving. Bart: “Regelmatig met een glaasje wijn of een borrel erbij, want we houden van gezelligheid. We krijgen vaak vrienden over de vloer en hebben het ontwerp en de voorzieningen hierop laten aansluiten. Zo kwamen er een bar, een wijnklimaatkast en voldoende zitruimte – zowel bij het kookeiland als bij de eettafel en zitruimte.”

Oversized

Een grote doorkijkhaard dient als afscheiding tussen de zit- en eetkamer. “Een hele zoektocht, want een doorkijkhaard van dit formaat vind je niet zo snel. De woonruimte bestaat uit een open ruimte met hoge plafonds en vraagt om grote objecten en meubels”, legt Bart uit. Dit is terug te zien in hun interieurkeuzes. Zo koos het stel samen met Kathleen Germentier van Nuances Home Decoration voor grote verlichtingsobjecten, een kastenwand en een royaal vloerkleed. “Ik vind het belangrijk dat meubels mooi én praktisch zijn”, vertelt Jini. “We wilden een huis om in te leven.”

Bron: Stijlvol Wonen november/december 2017 | Tekst Jackie Oomen | Fotografie Jonah Samyn

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties