Is een Smart Kitchen iets voor jou?

Als jij het voor het zeggen had, wat zou een slimme keuken dan kunnen? Hoe klinkt: ‘zorgen dat het eten klaar is als je thuiskomt’? Of: ‘telefoneren met de koelkast’? Eerder als toekomstmuziek hé. Maar vergis je niet: het kan al! (promotie)
Er komen steeds meer smart producten voor de keuken op de markt. Zo zijn er vaatwassers die je via je smartphone kunt bedienen, of die je een seintje geven als het spoelglansmiddel bijna op is. Je kunt een berichtje krijgen van het koffiezetapparaat omdat het tijd is om de machine te ontkalken. En er zijn zelfreinigende ovens. Best slim allemaal, maar dat kan allemaal nog een stuk intelligenter.

Samsung smart kitchen

De intelligente koelkast

Om maar meteen met het meest futuristische snufje te beginnen: de smart-koelkast. Nee, hij bestelt helaas nog niet uit zichzelf de boodschappen, maar bellen, chatten, skypen of facebooken via de koelkast is geen probleem. Bovendien kun je in de supermarkt via de app even kijken wat er nog in de koelkast ligt. Jouw telefoon heeft namelijk contact met de ingebouwde camera. Ideaal toch?

De smart koelkast –hij bestaat écht- werd ontwikkeld door Samsung. De koelkast heeft een multifunctioneel display aan de buitenkant. Dit display neemt moeiteloos de functies van je smartphone over, fungeert als receptenindex en dient als prikbord zodat je er briefjes op kunt achterlaten. Maar dat is nog niet alles. Komt je favoriete tv-programma altijd op het moment dat jij de keuken in gaat? Geen probleem. Het display in de koelkast is ook een televisiescherm.

Slim: het eten is klaar als jij thuiskomt

Als je van je werk thuiskomt wil je eigenlijk niets liever dan een dampend bord eten dat op je staat te wachten. Helaas. Je kunt de lasagne wel de avond voordien voorbereiden, maar als je thuiskomt zul je hem toch nog een halfuur in de oven moeten zetten. Of toch niet? De slimme oven van Samsung bedien je via de Smart Home app. Dus zet je de oven aan, op het moment dat jij in de trein of in de auto stapt, en kun je direct aan tafel als je je jas hebt opgehangen. Hoe leuk! Door de ingebouwde wificonnectie van de oven, kun je vanaf elke plek de tijd, de temperatuur of het programma aanpassen. Bovendien krijg je een berichtje als de oven ‘denkt’ dat er iets moet worden gecontroleerd. Hoe slim wil je je keuken hebben?

Samsung smart oven

Ben jij klaar voor een smart kitchen? De slimme oven vind je hier en de slimme koelkast komt later dit jaar op de markt. Hou de website van Samsung in de gaten!

En nu jij

Is jouw huis al smart en ben jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Doe de test en ontdek hoe slim jouw huis is!

Bron: in samenwerking met Samsung

nog meer: Smart Home