Shopgids: boekenkasten

beeld vtwonen Beeld

Of je nu veel of weinig boeken hebt, boekenkasten zijn altijd een pronkstuk in huis. Je showt er je favoriete titels mee, en ze zien er classy en sfeervol uit. Wil je een boekenkast kopen? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Lees verder onder de advertentie

Soorten boekenkasten

Boekenkasten zijn er in veel soorten en maten. Van recht tot rond, van licht tot donker en van solo kast tot complete kastenwand. Het bekendst is de hoge, witte boekenkast met rechte planken, maar tegenwoordig zijn er tal van variaties. Wat dacht je van de zwevende boekenkast, de over de muur slingerende book worm en het wandrek met verspringende elementen. Hoewel ook vakkenkasten vaak als boekenkast worden gebruikt, is het voordeel van een échte boekenkast de geringe diepte. Daarmee maak je optimaal gebruik van de ruimte.

SHOP BOEKENKASTEN

Inspiratie

Boeken opbergen kan op meer manieren dan je denkt. Met de boekenkast zelf kun je al verschillende kanten op: plaats naast de boeken je mooiste accessoires in de kast, of maak van de kast een plantenbak. Vice versa geldt hetzelfde, in plaats van in een kast kun je jouw verzameling boeken ook op een andere manier uitstallen. Denk eens aan gestapelde kubussen of speels geplaatste boekenplanken. Doe hieronder inspiratie op!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

bloggers IKEA hack: boekenkast en plantenbak in één

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Kasten Zwevende boekenkast voor alle bijzondere boeken

beeld vtwonen Beeld

binnenkijken Binnenkijken in een elegant familiehuis in Normandië

Lees verder onder de advertentie

ONTDEK MEER VOOR BOEKEN

Rust en ritme

Boeken mogen gezien worden en geven sfeer aan je interieur. Wil je ze echt in het oog laten springen? Kies dan voor een witte boekenkast; de kaftkleuren steken daar mooi tegen af. Om te voorkomen dat het geheel rommelig wordt, kun je de boeken op kleur zetten of op grootte sorteren. Dat zorgt voor meer rust en ritme in de kast. Houd je je boeken liever wat meer op de achtergrond, kies dan voor een boekenkast met deuren. Extra voordeel: je houdt je thuisbibliotheek stofvrij.

BEKIJK ALLE BOEKKASTEN

Lees verder onder de advertentie