Shopgids: ophangsysteem

Er is natuurlijk geen plek in huis waar je niet graag alles netjes op orde hebt. Toch is het in de keuken extra fijn als je alles een eigen plekje kunt geven. Voor je het weet slingert er tijdens het dagelijkse kookritueel tenslotte behoorlijk wat keukengerei rond: alle messen die je nodig had om de groenten te snijden, de pollepel die je even gebruikt hebt om in de soep te roeren, de staafmixer waarmee je het geheel net hebt gepureerd… Het houdt niet op. Het kookproces kun je gelukkig gemakkelijk opgeruimd en overzichtelijk houden met deze handige ophangsystemen. Daardoor krijgt alles een vaste plek – niet alleen voor jou, maar voor het hele gezin. Zo vind je nooit meer iets op een onlogische plek terug.

In de haak

Heb jij ook altijd last van rondslingerende theedoeken? Moeite met een handdoek die altijd kwijt lijkt te zijn? Daarvoor zijn van die handige handdoekhaakjes uitgevonden. Grijp de mogelijkheid meteen aan om je hand- en theedoeken op te hangen op een prominente plek. Zo show jij je keukentextiel aan iedere gast. Geen zin in onnodig geboor? Ga dan voor zelfklevende haakjes.

Ophangsysteem inspiratie

Op zoek naar meer tips om je keuken opgeruimd en schoon te houden? Of ben je benieuwd hoe je zelf een keukenrek in elkaar knutselt? Tips en trucs vind je hier.

Ophangen keukengerei

‘Waar is de schaar?’ Hoe vaak horen we die vraag niet op een dag? Dat probleem is in één keer opgelost als die schaar een vaste plek krijgt in de keuken. En ook nog eens in het zicht. Netjes naast de garde, de blikopener, de pollepel en al die andere onmisbare kitchen tools. Ook hartstikke handig voor tijdens het koken. Met een rek voor je keukengerei grijp je nooit meer mis. In mooi metaal, zoals rvs of koper, of juist van hout. Of maak van het ophangsysteem een heel lepelrek met al jouw lepels van klein naar groot gesorteerd.

Meer organiseren

Als de keuken eenmaal geordend is, wil je hem natuurlijk graag geordend houden. Dat doe je bijvoorbeeld met deze mooie voorraadpotten, waarin je je rijst, pasta en ontbijtgranen optimaal tot hun recht laat komen. Weg met al die plastic verpakkingen in je keukenkastjes – die ruimte kun je beter aan iets anders besteden. In plaats daarvan show jij al je favoriete ingrediënten op het aanrecht, boven op de kastjes of op een aparte wandplank, pal naast het kruidenrek.

nog meer: