Streeploos je ramen schoonmaken? Het kan met deze handige tips!

beeld vtwonen Beeld

Weinig zo fijn als de goudgele gloed van een paar zonnestralen die door de ramen naar binnen schijnen. Maar ai, zijn dat nou overgebleven strepen van de laatste poetsbeurt? Hoe meer licht er naar binnen komt, hoe zichtbaarder deze strepen. En dat wil niemand. Streeploos je ramen schoonmaken? Zo doe je dat!

Lees verder onder de advertentie

Azijn, spiritus en afwasmiddel

Doe in een emmer met warm water geen speciaal schoonmaakmiddel voor je ramen maar voeg een scheut schoonmaakazijn, een scheut spiritus en een kleine druppel afwasmiddel toe. Een gouden combinatie voor het streeploos schoonmaken van je ramen.

Heet water met een vaatwasblokje

Een klein vaatwasblok doet wonderen. Gooi hem in een emmer met heet water en boen daar de ramen mee. Het resultaat? Gegarandeerd blinkend schone ramen! Naast streeploze ramen maak je met deze mix van water en een vaatwasblok ook glazen (vazen) aanslag- en restvrij.

Tip: Gebruik je een vaatdoek voor het boenen van de ramen? Zo zorg je dat die schoon en fris blijft.

Lees verder onder de advertentie

Streeploos ramen schoonmaken én schoonhouden

Nog een extra tip. Als je ramen eenmaal mooi schoon (en streeploos) zijn, wil je hier zo lang mogelijk van genieten. Helaas regent het in Nederland meer dan we soms willen, waardoor ramen snel weer vies kunnen worden. Dit ga je enigszins tegen door een beetje autoshampoo met wax toe te voegen aan de emmer warm water. Door de wax blijft er namelijk een onzichtbaar laagje op je ramen achter, waardoor al het vuil er zo weer afdruipt. Als je dit maar lang genoeg blijft doen, kun je de ramen op een gegeven moment zelfs schoonmaken door er alleen een emmer water overheen te gooien.

LEES OOK
7X had ik-het-maar-eerder-geweten schoonmaaktips

Voor een fris huis…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 11-2020, vtwonen collectie