Warme of koude kleuren in de slaapkamer?

beeld vtwonen Beeld

In mijn vorige blog schreef ik over mijn zoektocht naar de perfecte boxspring en mijn samenwerking met Swiss Sense. Wij zochten een nieuw bed uit van de Lifestyle by vtwonen collectie en deze boxspring werd in maart bij ons thuis geïnstalleerd. (in samenwerking met Swiss Sense)

Lees verder onder de advertentie

Mensen die weten hoeveel ik van kleur houd, zullen misschien denken: waarom zo’n neutrale kleur voor de bekleding? Maar het mooie aan deze kleur en stof vond ik dat ‘ie heel tijdloos en goed te combineren is. Mijzelf kennende wil ik nog weleens wat veranderen in huis, vooral op het gebied van kleur. Bij de aanschaf van deze boxspring heb ik vooral in mijn achterhoofd gehouden dat hij tijdloos moest zijn. Ik ga ervan uit dat dit exemplaar nog vele jaren meegaat!

Een nieuw bed

We hebben deze boxspring nu al meer dan twee maanden kunnen uitproberen en we zijn blij. Het is de eerste weken natuurlijk nog even wennen en het matras en de topper moeten zich aan je lichaam aanpassen. Nu kunnen we met zekerheid zeggen; hij ligt heerlijk. Ik had voorheen vaak een stijve nek en wat last van mijn schouder. Dit is gelukkig een stuk minder geworden. Een goede matras en een passend hoofdkussen kan zo’n verschil maken. Van het feit dat we kozen voor een verstelbare boxspring (dat het voeten- en hoofdeind omhoog kunnen) hebben we geen moment spijt gehad. Wat is dat fijn, het voelt een beetje alsof je een knuffel krijgt van je bed…

Styling met koele tinten

Om twee verschillende looks te creëren, koos ik voor een warm en een koud kleurenpalet. In de shop van Swiss Sense koos ik een dekbedovertrek met streeppatroon. Daarbij zocht ik sierkussens en een plaid uit in koele tinten. Koele kleuren in de slaapkamer zorgen voor een gevoel van frisheid, rust en kalmte die natuurlijk erg prettig zijn in een ruimte waar je tot rust wilt komen. Ik houd eigenlijk niet zo van dekbedovertrekken met een print. Toch koos ik voor dit streeppatroon omdat het een subtiele print is die niet te overheersend is en makkelijk te combineren. Door een plaid en kussens toe te voegen met verschillende structuren krijg je een mooie gelaagdheid. In onze slaapkamer zorgt de okergele muur alsnog voor wat extra warmte waar ik erg van houd. Wil je nog meer rust dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de muur in een neutrale, zachtere kleur te schilderen. Als warme tegenhanger bij de koele tinten kun je dan gebruik maken van natuurlijke materialen zoals hout, rotan of riet.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Styling met warme tinten

Voor het warme kleurenpalet koos ik het Natural Stone dekbedovertrek van vtwonen als basis. Ik combineerde dit dekbedovertrek met accessoires in aardetinten zoals roestoranje en bruin. Aan de muur kwam mijn Matisse poster in een houten lijst en naast het bed een bijzettafel als nachtkastje geschilderd in lichtroze. Je ziet gelijk wat kleur met een ruimte doet! Deze tinten geven zoveel warmte af aan de slaapkamer. Warme kleuren in de slaapkamer zorgen voor een gevoel van geborgenheid, zachtheid en gezelligheid. Hout, riet en terracotta zijn materialen die dit gevoel versterken.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Eindeloos combineren

Door deze styling van de slaapkamer in koele en warme kleuren toe te passen zie je heel goed hoe gemakkelijk deze kleur en stof van de boxspring te combineren is. In beide paletten past deze neutrale kleur gewoon heel goed. Ik ben dus heel blij met mijn keuze omdat ik het leuk vind te spelen met verschillende sferen en paletten. Voor welk kleurenpalet zou jij kiezen?

MY ATTIC

beeld vtwonen Beeld

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Lees verder onder de advertentie

Bron: in samenwerking met Swiss Sense