Haal buiten naar binnen met deze natuurlijke slaapkamer

Wat een droom, deze serene, op de natuur geïnspireerde slaapkamer. De prachtige mix van natuurlijke materialen, stoere stalen details en met zorg uitgekozen stylingitems maakt dit tot een ruimte waar ons hart sneller van gaat kloppen. Thuis ook zo’n rustige, sfeervolle slaapkamer creëren? Wij geven de beste tips. (in samenwerking met Swiss Sense)

vtwonen_SwissSense_balance_1

Kies voor natuurlijke materialen

Je slaapkamer is de plek waar je uit wil rusten. Kies voor een bed, kleine meubels en accessoires van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, rotan en klei voor een warme, huiselijke sfeer. Houten deuren en kasten hebben de eigenschap om eenheid te creëren met vloeren en muren. Durf te experimenteren met materialen: dat kan perfect als je zoals hier kiest voor een rustig kleurenpalet.

Neutraal kleurenpalet

Over rustige kleuren gesproken: dat is nog een reden waarom deze slaapkamer zo sereen voelt. Dat kun jij ook. Kies voor kleuren uit één kleurenpalet in crème-, beige- en grijstinten. Liever iets meer kleur? Ook aardetinten passen perfect bij deze natuurlijke, warme sfeer. Tip: ga eens voor kalkverf op je muur. Zo’n muur doet denken aan de lemen huizen in Marokko en geven de ruimte diepte en leven.

vtwonen_SwissSense_balance_1

Tip: ga eens voor kalkverf

op je muur

Mix & match

Deze slaapkamer haalt niet alleen buiten naar binnen, het geheel is ook speels. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Spelen met vormen staat centraal: kijk naar de grillige vorm van het bijzettafeltje en het krukje. Dit zie je ook terug in het bedframe Pure en het bijpassende nachtkastje uit  de Balance collectie van Swiss Sense: het massief eikenhouten materiaal is stoer, de afgeronde hoeken maken de uitstraling zacht. Let hierop bij het stylen van je slaapkamer en je krijgt hetzelfde speelse effect. Fijn: alle eikenhouten items uit de Balance collectie stel je eenvoudig zelf samen. Lekker mixen en matchen dus. Je kiest uit verschillende modellen  met ieder een eigen design, de poten waar je het meest blij van wordt en de kleur eikenhout die bij je past – denk: puur en onbewerkt of juist gelakt of geolied. Dat geldt ook voor de nachtkastjes, lade- of kledingkast. Heb je bijvoorbeeld liever een nog iets minimalistischer ontwerp? Dan past bed Focus en nachtkast Charm helemaal bij jou.

vtwonen_SwissSense_balance_3

Ga voor rond & zacht

Bij de natuurlijke uitstraling van deze slaapkamer passen vriendelijke, ronde vormen. In deze slaapkamer hebben het bedframe en het nachtkastje subtiel afgeronde hoeken: weer een verwijzing naar de natuurlijke vormen uit de natuur. Het contrast van de zwart stalen details maakt het geheel juist weer spannend. De kracht van de eenvoud en rust van de natuur!

Haal je accessoires uit de natuur

Een kloppend accessoire kan zo simpel zijn als die ene mooie tak, gevonden tijdens een wandeling. Of wat dacht je van wat droogbloemen in aardse tinten? Zet ze subtiel in een vaas naast je bed, gewoon op de grond. Ook een paar mooie stenen of losse bloemen doen het goed op je nachtkastje voor dat fijne van-buiten-naar-binnen gevoel. 

Bron: in samenwerking met Swiss Sense


nog meer: Samenwerking