4 tips voor een mooi gedekte tafel die past bij je interieur

beeld vtwonen Beeld

Wie thuis een stijlvol etentje wil organiseren heeft een paar ingrediënten nodig: een lekker menu én een fijne tafelstyling. Met deze tips match je de tafelaankleding op een subtiele manier met het interieur. En dan… kan alle focus naar de smaakpapillen!

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Tafelzeilonline.com

In lijn met het interieur

Door de aankleding van de tafel aan te laten sluiten op het interieur creëer je rust. Denk aan servetten in de kleur van de bank en kaarsen in de kleuren van de accessoires. Om je zorgvuldig gekozen houten tafel te beschermen en tegelijkertijd te laten shinen, kies je voor een transparante tafelbeschermer, die je op maat kunt bestellen. Combineer neutraal servies met borden en kommen met een twist, kleur of patroon, en maak het geheel af met glazen met een subtiele textuur. Binnen een mum van tijd je interieur een oppepper geven? Met plakfolie (van houtstructuur tot toffe bloemenprint) geef je oude, vergeten meubels weer een frisse look.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Gulden middenweg

De tafel tijdens etentjes juist een andere uitstraling geven, en deze tegelijkertijd mooi laten aansluiten bij jouw stijl? Kies dan voor een effen tafellaken – of zeil. Heb je bijvoorbeeld een groene muur, ga dan voor tafellaken in een bijpassende tint. Het leuke van een effen exemplaar is dat het servies dan wat bonter mag! Een gulden middenweg kan zijn om alleen voor placemats te gaan. Zo houd je de look van de tafel in stand, en kun je elk plekje in stijl dekken op een gekleurde ondergrond.

De klassieker

Zoals we geleerd hebben van interieurontwerper Jan des Bouvrie: wit kan altijd! Zeker aan tafel en vooral in combinatie met een thema of print/motief, zoals kant. Wie slim is, kiest voor praktisch én mooi, in de vorm van een tafelzeil met een kantpatroon. Met mooie materialen stijl je het geheel af. Denk aan servetten waarin echt kant is verwerkt, voor een ultiem luxe-gevoel. Doorbreek het wit op subtiele manieren, zoals met een enkel takje groen en mooie houten onderzetters.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Maak het bont!

Vooral effen kleuren in huis? Dan is het ook leuk om de eettafel eruit te laten springen. Dit effect bereik je met een bont tafellaken, zoals bijvoorbeeld in urban jungle of botanische stijl. Kies borden in neutrale tinten en haal de kleuren uit het tafellaken subtiel op in bijvoorbeeld een servies-randje. Of laat juist een paar kaarsen in contrasterende tinten hoog boven de tafel uit torenen.

Lees verder onder de advertentie

Helemaal op maat gemaakt

Wat jouw smaak of stijl ook is, op tafelzeilonline.com vind je al deze mogelijkheden in nog veel meer keuzes. Heb je een toffe variant gevonden, dan wordt deze kosteloos op maat gesneden. Vanaf € 20 betaal je bovendien geen verzendkosten. En heb je opeens een speciaal diner op de planning, dan kun je overdag bestellen en zit je ’s avonds al aan een gloednieuw gedekte tafel!

Bron: In samenwerking met Tafelzeilonline.com