vtwonen

Thuiskomen in je leefkeuken

We kunnen er genieten van een gezellige babbel tijdens een dinertje met vrienden, de kinderen maken er hun huiswerk of spelen er een gezelschapsspelletje. De keuken is duidelijk meer dan een ruimte waar gekookt wordt. Steeds vaker brengen we er onze tijd door alsof het een tweede leefruimte is. Het huiselijke gevoel van je overige woonruimtes kun je op verschillende manieren doortrekken naar je keuken, zodat het een echte leefkeuken wordt. Keukenbouwer Frank Tack geeft tips hoe je dat doet! (promotie)

tack leefkeuken plantjes

1. De juiste decoratie

Frank Tack: “Leuke decoratiestukken zijn een eenvoudige manier om je keuken gezelliger te maken, want een keuken waarvan je voelt dat erin geleefd wordt, nodigt uit. Werk je keuken daarom af met persoonlijke maar nuttige decoratiestukken, want een keuken moet naast mooi ook nog steeds gebruiksvriendelijk zijn. Een handig wandplankje of kruidenrekje waarop je kruidenpotjes tentoon kan stellen of haken met daaraan leuk keukentextiel zijn ideaal om je keuken net dat tikkeltje meer huiselijkheid te geven.”

2. Stijlvolle keukenapparatuur

Ook de look van de apparaten die je in de keuken gebruikt, bepaalt het uitzicht van je keuken. Frank Tack: “Hypermoderne apparaten zullen minder gezellig overkomen dan items met een landelijke touch of een leuke kleur. Die vormen een eyecatcher in je keuken. Grotere apparaten zoals vaatwassers of koelkasten kan je altijd laten inbouwen of wegsteken achter een bijpassend front.”

tack leefkeuken zitplek

3. Een uitnodigende zitplek

Een gezellige zitplek is essentieel voor een uitnodigende leefkeuken. Kies daarom altijd voor comfortabele stoelen en een grote tafel. Frank Tack: “Een opvallend item dat je in veel keukens tegenkomt, is het centrale kookeiland of een bar met mooie krukken erbij. Dit is de perfecte plek om je eventjes neer te zetten voor een leuke babbel.”

4. Landelijke stijl als totaalconcept

Een gezellige leefkeuken is op zijn mooist wanneer de landelijke stijl van het interieur ook doorgetrokken wordt in de keuken. Zo krijg je een keuken met karakter. Keukenbouwer Frank Tack is gespecialiseerd in de integratie van keuken en interieur. Ze zullen je huis niet enkel voorzien van een prachtige landelijke, sober landelijke of warm strakke keuken, maar bieden ook interieuradvies voor je andere ruimtes aan. Zo trek je de huiselijkheid en gezelligheid als een rode draad doorheen je hele huis.

Bron: in samenwerking met Frank Tack | Fotografie Jonah Samyn

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties