vtwonen

Binnenkijken in een witte keuken met donkere accenten

‘L’art de vivre’, zo luidt de huidige slogan van Frank Tack. Een slogan die veel zegt over de achterliggende filosofie. De realisaties van dit West-Vlaamse bedrijf zijn immers meer dan zomaar keukens en meubelen: het zijn volwaardige leefruimtes op maat waar comfort, ergonomie en esthetiek hand in hand gaan. Neem je mee een kijkje in deze keuken die baadt in het licht? (In samenwerking met Frank Tack)

Zee van licht

Aan ervaring ontbreekt het eigenaar en zaakvoerder Frank Tack allerminst. Houtbewerking zit in de genen van de familie Tack, in die mate dat Frank zelf tot de derde generatie behoort. Hij en zijn team zijn dan ook met alle knepen van het vak vertrouwd. Dat betekent echter niet dat ze hun ogen sluiten voor nieuwe evoluties, integendeel zelfs. Een recente realisatie, een ontwerp van het architectenduo Vandecandelaere-Vandenbroucke uit Waregem, illustreert dat. De keuken baadt in een zee van licht en de witte kleur van het volkernmateriaal versterkt dat effect nog. En ondanks het feit dat de ruimte niet heel breed is, is er dankzij enkele slimme ingrepen toch meer dan voldoende ademruimte. “Een voorbeeld daarvan is de kookplaat”, vertelt Frank. “We opteerden hier voor een panoramische inductiekookplaat, met de verschillende kookzones naast elkaar. Daardoor hoeft het kookgedeelte niet te diep te zijn, waardoor er achter de kookplaat nog plaats is voor twee schuifwanden die nog heel wat bergruimte verstoppen.”

Extra speelsheid

Het spoelgedeelte aan de overzijde oogt al even strak. Nergens zijn grepen te zien en de spoelbak in onderbouw verdwijnt bijna volledig uit het zicht, wat helemaal het geval is wanneer de snijplanken aan weerszijden van de spoeltafel tegen elkaar geschoven worden. De consequent doorgetrokken witte kleur vormt een mooi contrast met de veel donkerdere maatwerkkasten van het eetgedeelte, dat er rechtstreeks mee in verbinding staat. “In het werkgedeelte van de keuken staat vooral het gebruiksvriendelijke karakter centraal, maar het eetgedeelte mocht best wat huiselijker ogen”, vertelt Frank. “Daarom hebben we het meubel uitgevoerd in moeraseik. Om het nog wat speelser te maken, hebben we gevarieerd met de richting van de nerven: op sommige kastdeuren lopen die horizontaal, op andere verticaal. De sfeerverlichting in de nis met het kunstwerk vormt de kers op de taart. Om alles één mooi geheel te laten vormen, hebben we ook de toegangsdeur – die in hetzelfde vlak loopt als de kastenwand – integraal van moeraseik vervaardigd. De charmante smeedijzeren trekker is de enige zichtbare greep in de hele ruimte.”

collage witte keuken met zwarte accenten

Persoonlijke wensen

De getoonde leefkeuken is maar één voorbeeld van waartoe het team van Frank Tack in staat is. De ervaren vaklui creëren leefkeukens en interieurs in uiteenlopende stijlen, van klassiek landelijk tot warm hedendaags. Maar welke stijl het ook wordt, één ding hebben alle projecten met elkaar gemeen, namelijk de persoonlijke benadering waarmee iedere realisatie tot stand komt. “De wensen van de klant staan bij ons altijd centraal. Wij doen er vervolgens alles aan om die wensen volledig in te willigen. Dat doen we in eerste instantie door hen op afspraak uit te nodigen in onze inspirerende toonzaal voor een verkennend gesprek. Op die manier komen we op een ontspannen manier te weten hoe ze wonen, wat hun normen en waarden zijn en wat ze precies van hun keuken of interieur verwachten. Vervolgens nemen we de verschillende mogelijkheden qua materiaalgebruik, afwerking en indeling door en aan de hand daarvan maken onze binnenhuisarchitecten een eerste ontwerp. Zijn er nadien nog aanpassingen nodig, dan voeren we die natuurlijk ook met plezier door. En dat blijven we doen, tot de bewoners zich helemaal kunnen vinden in het definitieve ontwerp.”

Zorgeloos genieten

Eenmaal het keuken- en/of interieurontwerp helemaal op punt staat, begint het team van Frank Tack aan de productie. Dat doet de firma volledig zelf, net als de plaatsing, de afwerking tot in het kleinste detail en de service achteraf. “We willen onze klanten topkwaliteit en topservice bieden. Door alles in eigen handen te houden, kunnen we dat ook garanderen. Wanneer de klant dat wil, kan hij zelfs rekenen op kleur- en lichtadvies en schilderwerk. Het verhaal houdt bij ons ook niet op wanneer de klant zijn factuur betaald heeft en de plaatsing achter de rug is. De dienstverlening achteraf vinden we minstens even belangrijk. Een belangrijk stokpaardje van ons is bijvoorbeeld het postinterventiedossier dat we voor elke realisatie opmaken. Daarin staat gedetailleerd beschreven hoe de gebruikte materialen onderhouden kunnen worden. Op die manier kan de klant zorgeloos blijven genieten van een hoogkwalitatieve keuken of interieur met een perfecte mix van esthetiek, functionaliteit, sfeer en ergonomie.”

Bron: in samenwerking met Frank Tack | Tekst Bert De Pau | Fotografie Jonah Samyn

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties