Binnenkijken in een Scandinavische leefkeuken met landelijke details

Dat ambachtelijk vakmanschap niet synoniem staat voor voorbijgestreefd, dat bewijst het team van Frank Tack elke dag. De keukens en interieurs die hier het daglicht zien, zijn tijdloze meesterwerken die elk type woning naar een hoger niveau tillen. Kijk je mee binnen in deze strakke leefkeuken met landelijke details? (In samenwerking met Frank Tack)

Favoriete plek

De keukens van Frank Tack zijn er voor mensen die alle aangename dingen van het leven weten te waarderen; voor wie een keuken veel meer is dan zomaar een plek om te koken en eten, maar deze beschouwen als het hart van de woning waar heel de familie samen geniet. De eigenaars van de getoonde keuken passen perfect in deze filosofie. Het plaatje van hun woning klopt helemaal. Het rietgedekte dak in combinatie met het ruwe eikenhout zorgt voor een instant vakantiegevoel en de vele ramen zorgen voor een ongebreideld uitzicht op hun tuin. De grote lichtinval koppelden ze aan een mix van landelijk en Scandinavisch – met heldere kleuren, warme houtaccenten, een moderne belijning en een gezellige uitstraling zonder overbodige poespas – om tot dit verbluffende eindresultaat te komen. De leefkeuken neemt een belangrijke plaats in in deze woning. Niet alleen figuurlijk – het is dé favoriete plek van het hele gezin – maar ook letterlijk. Het dak is open tot aan de nok en dat versterkt het ruimtegevoel. Toch heb je absoluut niet het gevoel dat de ruimte té groot is. Alle aanwezige elementen zijn optimaal ingedeeld, zodat het lijkt alsof de woning en de keuken voor elkaar geboren waren.

Verfrissende accenten

Ook qua uitstraling sluiten het huis en de woonkeuken mooi bij elkaar aan. “Het spelen met contrasten tussen lichte kleuren en natuurhout komt overal terug: de eiken balken onder het witte plafond, de bar- en eetstoelen van Hay… In de keuken hebben we dat concept doorgetrokken”, vertelt Frank Tack. “Een mooi voorbeeld daarvan zie je bij de keukenkasten. Deze zijn grotendeels met een manuele borstelstreeptechniek in een crèmewitte tint geschilderd, maar hier en daar zorgen accenten in natuureiken voor een verfrissende toets. Het werkblad, uitgevoerd in de verzoet Blanc Carrara en voorzien van een gefreinde rand, sluit hier qua kleur perfect op aan, net als de wandtegels achter het kookgedeelte.” Mooi is ook hoe het werkblad van het spoeleiland naadloos doorloopt in het zitgedeelte. En bovenal: er is geen enkel detail dat het sfeervolle totaalbeeld verstoort. “Een groot deel van de kastdeuren hebben we greeploos uitgevoerd. Enkel op de kolomkasten hebben we trekkers voorzien. De moderne toestellen zijn ofwel heel vlak ingebouwd zodat ze nauwelijks opvallen, zoals de inductiekookplaat en de afzuigunit, ofwel weggewerkt achter draai-/inschuifdeuren.”

Klanten centraal

Vandaag genieten de bewoners met volle teugen van dit prachtige eindresultaat, dat tot stand kwam na een nauwe samenwerking. “Het belangrijkste in al onze creaties, dat zijn de wensen van de klant”, aldus Frank Tack. “We nodigen hen graag uit bij ons in de toonzaal voor een eerste gesprek, waarin we hen zo goed mogelijk trachten te doorgronden. ‘Hoe wonen jullie?’ ‘Wat verwachten jullie precies van jullie keuken of interieur?’ ‘Wat zijn jullie normen en waarden?’ Het zijn maar enkele van de vragen die aan bod komen. Nadat we hen ook de verschillende materialen, afwerkingen en indelingen hebben laten zien, maken onze binnenhuisarchitecten een eerste ontwerp. Pas wanneer de bewoners zich hier helemaal in kunnen vinden, gaan we in productie. Die nemen we overigens volledig voor onze rekening. En eenmaal de keuken geplaatst is, blijven we paraat staan voor onze klanten, zodat ze vele jaren achteraf nog minstens even tevreden zijn over ons werk.”

Eindeloos genieten

Dat de wensen van de klant centraal staan, betekent dat er qua uitvoering en afwerking nog veel meer mogelijk is dan de getoonde realisatie. Van een klassieke, landelijke keuken tot een strakke, greeploze keuken: alles kan. De kans dat hout hierin een essentiële rol speelt, is reëel, want dat materiaal draagt nog altijd de voorkeur van Frank zelf: “Ik maak deel uit van de derde generatie houtbewerkers in mijn familie. Hout heeft dan ook geen geheimen voor mij.” Maar hoe je ook wilt dat je keuken of interieur eruit komt te zien, één ding staat vast: je staat er niet alleen voor. “We denken graag mee met de klant, om binnen de uitgesproken wensen tot de beste oplossing te komen. Mensen hebben vaak al een grof idee van wat ze willen, maar wij voegen daar onze jarenlange kennis en ervaring aan toe. We verliezen daarbij geen enkel detail uit het oog. Esthetiek, functionaliteit, sfeer en ergonomie: allemaal verdienen ze evenveel aandacht. Dat leidt uiteindelijk tot een harmonieus eindresultaat waar je eindeloos van kunt genieten.”

Bron: in samenwerking met Frank Tack | Tekst Bert De Pau | Fotografie Jonah Samyn

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties