vtwonen

5 tips om de landelijke stijl in je keuken te integreren

Een keuken is voor velen meer dan alleen een plaats om te eten. Het is zelfs een van de belangrijkste leefruimtes in huis. Daarom is het fijn als die helemaal naar jouw zin is ingericht. Wil je je keuken graag een stijlvollle, landelijke update geven? Lees dan onze tips! (promotie)

keuken wit frank tack

1 Natuurlijke materialen & kleuren

De basis voor een landelijke keuken is het gebruik van natuurlijke materialen. Natuursteen wordt vaak gebruikt voor het werkblad, maar ook voor een vloer in een landelijk interieur is natuursteen een topper. Voor de keukenkasten is massief hout of fineer ideaal. Je kan de natuurlijke kleur behouden door een kleurloze vernis te gebruiken, of je lakt de kasten in een kleurtje naar jouw smaak (bij schilderen kan je ook mdf gebruiken). Glaspartijen zijn ook een voltreffer en geven je de kans om met dat mooie servies te pronken.

Wit, beige en grijs zijn ideaal voor in jouw landelijke keuken, maar ook lichte aardetinten kunnen zeker. Wanneer je met open kasten werkt, kies dan voor een servies in hetzelfde kleurenpalet als je muren en kasten om harmonie te creëren.

2 Het werkblad

Een kleine aanpassing met een groot resultaat is het veranderen van je werkblad. Denk voor een landelijke touch aan: natuurstenen, graniet, blauwe hardsteen, marmer, beton voor een stoerdere look of composiet.

3 Volledig in het nieuw

Wil je geen kleine aanpassingen, maar liever een nieuwe keuken die onmiddellijk dat landelijke gevoel uitstraalt? Bij Frank Tack krijg je persoonlijk advies om jouw landelijke droomkeuken te creëren. De keukens van Tack staan bekend voor 100% maatwerk, tijdloze en sfeervolle ontwerpen, vakmanschap, natuurlijke en warme materialen en duurzaamheid. Om je keuken in je gehele interieur te laten passen, ontwerpt Frank Tack ook graag je totaalinterieur. Meer info en de verschillende projecten vind je op franktack.be.

4 Het zit ‘m in de details

Geen nieuwe keuken? Ook kleinere aanpassingen kunnen je huidige keuken die landelijke touch geven. Denk aan handgrepen voor op je keukenkastjes of de typische Marokkaanse zelliges of Hollandse witjes als spatwand achter je fornuis. Maar ook de keuze voor de spoelbak, de keukenkraan en het al dan niet wegwerken van je keukentoestellen heeft een grote invloed op het landelijke gehalte van je keuken. Tip: stal enkele landelijke accessoires uit zoals een broodplank, een etagère of gietijzeren onderzetters.

5 Centraal punt in de keuken

Heb je ruimte voor een keukeneiland? Zeker doen! Een keukeneiland zorgt meteen voor een warme uitstraling en is hét centrale punt in je keuken. Daarnaast heb je ook de praktische voordelen: meer werkblad, meer kastruimte en misschien een extra ontbijtplekje. Wil je je keukeneiland nog een extra landelijke touch geven? Ga dan voor een pannenrek waar je keukengerei en decoratie kunt etaleren.

Een ander centraal punt in je keuken is het fornuis. Voor velen is een landelijke keuken zonder een Aga-fornuis ondenkbaar. Maar er zijn ook iets budgetvriendelijkere alternatieven zoals de vrijstaande fornuizen van Smeg of leisure. Je fornuis komt nog mooier tot zijn recht met een dampkapmantel.

Bron: in samenwerking met Frank Tack | Foto: Sarah Van Hove

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties