Groen in je interieur

Bij kleurtrend Ceylon City (lente/zomer 2011) speelt de kleur groen de hoofdrol. De naam doet denken aan knisperende theebladeren. Een mooi kleurpalet voor de keuken en hal, maar ook voor de tuin.

Kleurtrend Ceylon City (lente/zomer 2011)

Groen kleurenpalet

Het frisse groen en het intens donkere groen van de theebladeren, tegen het grijs van de bergen in de verte, en de regenwolken in de lucht. Dit is het palet van Ceylon, het oude Sri Lanka, en haar theevelden. Het huidskleur, van exotische bloesems, het grijs van de droge aarde. Ceylon, en de kleuren die daarbij horen, horen bij de verleden tijd. Maar als je de kleuren in een nieuwe setting gebruikt, en het toepast op grote vlakken, op een stadse tuinmuur, of op minder voor de hand liggende plaatsen, op strak gestuukte wanden, een grote kast, geeft het palet een heel modern gevoel, maar met de warmte van vroeger. Het gevoel van een beschutte binnentuin in de stad, waar beton samensmelt met het groen van de natuur. Mooie kleuren voor de hal, de keuken en de tuinmuren. Intiem en warm voor de slaapkamer.

Bron: 101 Woonideeën januari 2011, Seasons mei 2010, vtwonen oktober 2010, Seasons januari 2011, More Than Classic dec 2010/ jan 2011, More Than Classic okt/nov 2010

De hierboven getoonde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid.

nog meer: Kleur