Op ’t Steenvoort

Leuk dat je onze tuin even wilt bekijken. Hij is nu ca. 11 jaar oud en ligt in het buitengebied van Heerde. Aan de rand van heide en bossen op een voor ons uniek plekje in Nederland. De tuin bestaat uit een groot aantal vaste planten borders (9) met een grote verscheidenheid aan vaste planten en siergrassen, niet zelden uit eigen opkweek. Verder zijn er drie cirkels met wisselende beplanting van tulpen, dahlia’s of eenjarigen. We hebben een grote (450 m3) vijver met een groot en een wat kleiner moeras en moerasfilter. De vijver heeft een semi-natuurlijke uitstraling. De vijver is omzoomd door een border met planten, grassen en struiken met een wat natuurlijker uitstraling. Aan het vijverterras zijn twee rondingen met rots- of klein blijvende vaste planten.
Op het terrein zijn twee oude lindebomen en een groot aantal jongere bomen, met als trots onze sequoia dendrum giganteum. Verder hebben wij een boomgaard met halfstam fruitbomen en een cirkelvormige border met verscheidene struiken.

Onze tuin wordt veel bezocht door vogels, vlinders en bijen.

Laat jouw tuin zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!