Achter de heuvels…

Begin januari zijn mijn partner en ik om de tafel gaan zitten en hebben gekeken wat we in onze tuin kunnen verbeteren om het de dieren
nog meer naar de zin te maken.

We hebben eind januari 2012 een beekje en twee poelen in de tuin laten graven die met elkaar in verbinding staan. Afgelopen zomer is hier dankbaar gebruik van gemaakt door o.a kikkers, padden, libellen, juffers, slakken en de vele vogels die water kwamen drinken.

Op deze manier hebben we variatie in de tuin aangebracht en dus meer planten/ en diersoorten. Ook de zwaluwen vlogen vele rondjes boven de poelen om de mugjes te verorberen.

Van de grond die uit de poelen is gekomen hebben wij een talud gemaakt en die ingezaaid met bloemenmengel van het Flevolandschap om meer insecten te lokken.
Het krioelde van de zomer dan ook van de vlinders! Een prachtig gezicht.

Daarnaast hebben wij de boomsingel rondom het erf uitgedund om andere bomen meer kans te geven om te groeien. Van de takken hebben wij weer een takkenwal gemaakt.
Rondom de poelen hebben wij veel verschillende soorten struiken geplant waar de dieren weer gek op zijn. Kardinaalsmuts vruchten worden gegeten door lijsters mezen en roodborstjes, Gele Kornoelje voor bijen en andere insecten een belangrijke nectar/ en stuifmeelbron, Wilde liguster drachtplant voor bijen vliegen kevers en vlinders, Sleedoorn, Gelderse roos, Hondsroos.

Van het jaar heeft de specht in een boom in onze singel gebroed, hij had het hier waarschijnlijk wel naar zijn zin. Regelmatig zie ik hem hier nog voorbij komen om wat van de voederplank te pikken.

Laat jouw tuin zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!