Zwart-wit: foto’s in huis stylen

Je mooiste foto’s verdienen een goed zichtbare plek. Aan de wand, los tegen de muur, in een zelfbedachte lijst of op tafel. Zo doe je het: zwart, witte foto’s in huis. 

zwart wit foto

zwart wit foto's

fotowand

Sprong in het diepe

Kleine moeite, groots effect. Een afdruk in zwart-wit van plint tot plafond is in één keer een mooi statement. Neem geen al te druk beeld, maar kies voor een simpele, bijna grafische voorstelling.

Zelfbedacht lijnenspel

Twee bijna abstracte foto’s in zwart wit. Plak ze met spuitlijm of dubbelzijdig tape op de muur en geef ze een lijst van washi tape. De ton sur ton tinten geven extra diepte aan de twee foto’s.

Geluk achter glas

Je werkplek of eettafel krijgen een extra dimensie door je lievelingsfoto’s en mooie scheursels onder een glasplaat op je tafel te leggen. Zo wordt het elke dag weer een feestje om aan te schuiven.

Muur van herinneringen

Je mooiste familiekiekjes verdienen een goed zichtbare plek. Door delen mdf op elkaar te lijmen – van één tot vier lagen dik – maak je er een speels geheel van. Geef de zijkanten dezelfde kleur als de muur.

Overal foto’s in huis

Zet de printer aan en print je eigen foto’s of mooi beeld dat je op internet tegenkomt: portretten, architectuur, landschap. Juist de combinatie van de verschillende thema’s maakt zo’n verzameling een heerlijk zoekplaatje. Hier en daar wat gekleurd beeld – maar dan ook weer niet te uitbundig – er tussendoor plakken maakt het extra spannend. Als je de prints op dunne platen (bijvoorbeeld triplex) plakt kun je het ook zo weer weghalen. Met foto’s in huis kun je eindeloos variëren.

Bron: vtwonen april 2013 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Fietje Bruijn

nog meer: wooninspiratie