Zo kom je na vakantie terug in een schoon en opgeruimd huis

Niets is fijner dan na de vakantie thuiskomen in een fris en schoon huis. Anders is de dreun naar het normale leven wel heel groot en moet je direct weer aan het werk. Zet daarom bij de to do’s voor de vakantie ook het extra goed schoonmaken en opruimen van het huis. Niet de leukste klus en misschien heb je al genoeg op je lijstje staan, maar je krijgt er geen spijt van.

schoonmaken voor de vakantie | vtwonen vloer | zwarte deur | aardetinten | Roly Poly

Afwas is gedaan

Iets waar je niet tegenaan wilt lopen bij thuiskomst is een aanrecht vol vuile vaat of een stinkende vaatwasser. Zorg dus dat alle afwas weggewerkt is en het liefst ook meteen opgeruimd. Zo kun je met een schone lei beginnen als je thuiskomt van vakantie. 

Geen vuil in de bak

Wat voor vuile vaat geldt, telt ook voor een volle vuilnisbak. Rottende etensresten of een vliegenprobleem heb je vast niet in gedachte bij een warm welkom. Zorg dus dat die zak uit de vuilnisbak is verdwenen en sop de vuilnisemmer goed uit. Bestrooi de bodem met geurparels voor de wasmachine om ook nog een frisse geur te verspreiden bij thuiskomst.

LEES OOK
8 hacks tegen een stinkende vuilnisbak

Lege koelkast

Een compleet lege koelkast is niet heel handig als je thuiskomt. Een schimmel- en geurloze koelkast daarentegen wel. Zorg dat alle producten die over datum zijn of kunnen raken worden verwijderd. Eet zoveel mogelijk op of geef producten die niet meer vers zijn bij thuiskomst aan iemand die er nog iets mee kan. 

Geen wasstapel

Na zo’n heerlijke vakantie is de volle wasmand daarna altijd iets minder. Nog teleurstellender maak je het als de wasmand bij thuiskomst al helemaal uitpuilt. Zorg dat dit allemaal weggewerkt is voordat de vakantie begint om daarn niet dubbel zoveel werk te hoeven verrichten. 

LEES OOK
Voor de thuisblijvers: deze klussen hebben hetzelfde effect op je mood als een vakantie

Stofvrij

De kans is klein dat er bij thuiskomst nergens stof te vinden is. Alsof het uit de vloer groeit. Om de schade toch zoveel mogelijk te beperken, is het goed om het huis grondig te stofzuigen. Ook een extra ronde afstoffen kan geen kwaad. Neem dus ook een plumeau mee tijdens het stofzuigen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet overal je naam in kunt schrijven bij thuiskomst. 

Schoon bed

Een groot gemis op vakanties is toch vaak je eigen bed. Soms kun je niet wachten om daar weer in te ploffen. Hoe je die ervaring nog fijner maakt? Neerploffen in een schoon bed. Zorg daarom dat al het beddengoed voor vertrek vervangen is door een schone exemplaren. Sla de dekens of het dekbed open en geef kussens de ruimte zodat alles goed kan doorluchten terwijl jij geniet van een welverdiende vakantie. 

LEES OOK
Planten water geven als je op vakantie bent doe je zo

nog meer: wooninspiratie