Van zolder naar werkkamer

Van zolder naar werkkamer, je kunt je zolder op veel manieren benutten. De zolder is een ideale ruimte om te gebruiken als werkkamer. Je hebt geen reistijd, maar een zolder biedt wel een rustige werkruimte, afgezonderd van de rest van je woning. Zorg voor voldoende licht en werkruimte en je hebt de zolder in een mum van tijd omgetoverd tot hobbykamer of werkkamer!van zolder naar werkkamer

Daglicht

Het juiste licht is van groot belang om goed te kunnen werken. Zit je veel achter de computer te werken, dan mag het licht niet hinderlijk op je scherm schijnen. Maar lees je juist veel, dan heb je wel voldoende licht nodig om alles goed te kunnen zien. Het is daarom verstandig om van te voren een lichtplan te maken voor de werkkamer. Iedere activiteit vereist immers zijn eigen licht. Zorg daarnaast voor voldoende daglicht, bijvoorbeeld door middel van een extra dakraam. Dit geeft een gevoel van ruimte en je hebt vaak een fraai uitzicht.

Kasten

Een zolder heeft vaak schuine wanden die je optimaal kunt benutten door middel van een kastenwand. Bij bouwmarkten is er tegenwoordig een ruim assortiment met schuifdeuren en kastinterieurs die volledig naar je eigen wensen samengesteld kan worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor paneeldeuren of glasdeuren. Op deze manier biedt de zolder nog steeds volop opbergruimte, zijn alle losse spullen die je niet direct nodig hebt mooi weggewerkt achter een kast en creëer je een rustige werkplek.

nog meer: wooninspiratie