Zo upgrade je jouw huis met een klein budget

Wil je jouw huis een nieuwe look geven zonder je rekening te plunderen? We geven je vier ideeën om je huis met een klein budget tóch een fijne upgrade te geven.

vtwonen | klein budget | slaapkamer met ochtendjas

1. Schatzoeken in de kringloop

Als je denkt aan een nieuw interieur denk je misschien niet meteen aan de kringloopwinkel. Tóch kan dat een goed beginpunt zijn. Vintage banken, eetkamerstoelen, servies, potten, woonaccessoires: met een beetje geluk vind je in de kringloopwinkel alles voor een tof interieur. Onze tip: ga regelmatig langs, je moet een beetje geluk hebben om iets moois te vinden.

2. Scoor tweedehands items online

Je hoeft je huis niet uit om mooie dingen voor je interieur te vinden. Op websites als Marktplaats en Facebook kun je vintage winkelen vanuit je luie stoel. En omdat er genoeg mensen zijn die van hun spullen af willen, scoor je die leuke stoel of kast vaak ook nog voor een prikkie. Met een beetje mazzel loop je ook nog tegen een ongebruikt of zeldzaam droomitem aan.

3. DIY

Nog minder geld uitgeven? Maak dat leuke item of meubel gewoon zelf! En nee, je hoeft hier niet meteen superhandig voor te zijn. Wil je bijvoorbeeld graag een marmeren tafel maken? Dan kun je het onderstel en het blad los van elkaar kopen en op elkaar bevestigen. Of bekleed een simpele witte salontafel met marmerfolie. Op deze manier maak je je eigen meubels en tegelijkertijd bespaar je een hoop geld. Bekijk hier al onze DIY-ideeën.

4. Styling

Een klein budget hebben betekent niet dat je je favoriete woonwinkels uit je hoofd moet zetten. Een paar nieuwe woonaccessoires kunnen namelijk een groot verschil maken in huis. Met nieuwe kussens op de bank ontstaat ineens een totaal ander kleurenpalet en met mooie kamerplanten creëer je in een handomdraai een knusser geheel. Hoe je jouw huis een mini-make-over kunt geven? Lees daar hier meer over.

nog meer: wooninspiratie