Zo imiteer je een oude stenen muur (en nog 3 woonideeën)

Wat een droom! Marine en Loïc wonen in een magnifique vervallen boerderij in Frankrijk. Vol karakteristieke elementen, van de oude stenen muren tot aan de houten balken in de slaapkamer. Zo imiteer je de look.

vtwonen 05-2021 | zwarte keuken met oude stenen muur
Stenen muur gepleisterd met kalk. Keuken Maisons du Monde, gewaxt betonnen werkblad Gedimat, fornuis Falcon, apparatuur Samsung. Afdruiprek Søstrene Grene, stalen haak Ikea, zwart servies via Etsy.  Overig herkomst onbekend.
vtwonen 05-2021 | grijze bank met zwarte houten planken op de muur
Vloerkleed en bank Castorama. Plaid en kussens Maison de Vacances. Zwarte vazen via Etsy, gordijnen La Redoute, lijst Desenio. Visnet zelfgemaakt, salon- tafel zelfgemaakt van een
oude deur. Overig herkomst onbekend.

1. Fake die oude muur

Ook zo’n mooie oude stenen wand? Ze zijn makkelijk na te maken met baksteenstrips. Of behang de muur met levensecht fotobehang van een muur. De strips zijn op meerdere plekken verkrijgbaar: zo hebben behangwebshop.be, Brico en Bol.com opties.

2. Sfeervolle planken

De zwartgeverfde onbehandelde houten planken geven veel sfeer en ruimte in de boerderij. Wil je dit ook? Ga dan, als de kamer niet heel groot is, voor smalle, niet al te hoge panelen.

LEES OOK
4x woonidee: landelijke boerderij met veel natuurlijke materialen

vtwonen 05-2021 | slaapkamer met houten balken en schuin dak met houten vloer
Eikenhouten vloer Point.p, witte verf Dulux Valentine. Bedlampen Casa, schilderijlijst Desenio. Linnen plaid, kussens, mand en beddengoed Maison de Vacances. Spiegel La Redoute. Overig herkomst onbekend.
vtwonen 05-2021 | werkplek onder schuin dak
Bureau zelfgemaakt van houten plank, witte verf van Dulux Valentine, stoel Demeyere, lijsten Desenio, spiegel La Redoute, rotanstoel Emmanuelle via een Franse Marktplaats. Overig herkomst onbekend.

3. Balken plaatsen

Niet in het bezit van mooie steunbalken? Je kunt ze ook zelf plaatsen. In plaats van een dragende functie krijgen ze een sfeerverhogende functie.

4. Schuine wand

Een hoek met een schuine wand is ideaal voor een multifunctionele werkplek. Veel kun je niet kwijt onder een schuin dak, maar voor zo’n laag bureau is altijd wel plaats.

LEES OOK
5x de mooiste thuiswerkplekken

nog meer: wooninspiratie