Zo haal je de lente in huis, zelfs als het buiten regent

Kun je niet wachten op de lente? Wij ook niet! Het goede nieuws is dat wachten ook helemaal niet nodig is. Want met een paar simpele aanpassingen haal jij de lente gewoon al in huis. Oké, het is misschien een beetje valsspelen, maar wie weet volgt het warme weer zo vanzelf.

vtwonen-voorjaar-huis-bloemen

Bloemen

Geen lente in huis zonder bloemen. Een paar bloemen die dit seizoen typeren zijn de hyacint, sering, iris en niet te vergeten de tulp. Deze bloemen zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus mix er vrolijk op los en maak de mooiste boeketten.

Lekker licht

Voor een zomers interieur gebruik je het liefst lichte kleuren. Om te beginnen doet een witte basis het altijd goed en voeg daar een aantal pasteltinten aan toe. Ben je niet zo van de kleur? Dan is lichtgrijs of een beige kleurenpalet ook een goed idee.

Geurstokjes

Er gaat niets boven de geur van verse bloemen in de lente, maar soms moet je de natuur een handje helpen. En dat doe je door geurstokjes in huis te zetten. Ook een roomspray met een lekkere bloemengeur brengt je in de ultieme lentestemming!

Riet en rotan

Riet en rotan geven je huis een instant strandgevoel. Niet voor niets dus dat deze materialen vaak worden gebruikt bij het maken van meubels en woonaccessoires. Vooral in combinatie met tropische kamerplanten zoals de Strelitzia, Hoya en Philodendron haal je de lente (en misschien zelfs al een beetje zomer) in huis.

Vrolijke prints

Ook vrolijke prints mogen niet ontbreken in het ultieme lentehuis. Denk aan bloemenprints, maar ook dierenprints en felle kleuren zullen jouw interieur in de gewenste sfeer brengen.

Haal de lente in huis met deze items…

nog meer: wooninspiratie