Zo ‘fake’ je de ultieme designlook in huis

Designmeubels zijn prachtig, maar helaas hangt er vaak en flink prijskaartje aan. Gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat die chique designlook in huis onbereikbaar is voor jou. De oplossing? Fake it till you make it. Hoe? Met deze tips!

woonkamer met half rode, half witte muur, een togo bank en zwarte stalamp

Less is more

Één van de kenmerken van designmeubels is dat ze op zichzelf al kunstwerken zijn. Daarnaast wil je een meubel dat duur was natuurlijk een pronkplek geven. Hierdoor zien interieurs waar veel designklassiekers te vinden zijn er vaak minimalistisch uit. Dat kun jij ook! Kleine prullen? Weg ermee. Onnodig veel kussens, kleedjes en vaasjes? Liever niet. Ga verder voor een ton sur ton kleurenpalet.

Benieuwd hoe je de design woonstijl in huis haalt? Lees het hier.

Balans

It’s all about balance, baby! Een designlook in huis betekent niet dat ieder item van een bekende ontwerper afkomstig hoeft te zijn. Kies een paar focuspunten, investeer daarin en laat de rest van je interieur hier een toevoeging op zijn.

Accessoires

Heb je geen eyecatcher meubels? Een paar herkenbare accessoires van designmerken kunnen het interieur meteen een wow-factor geven. Elke keer dat iemand die welbekende designvaas of dat populaire beeldje ziet, wordt er meteen een link tussen jouw interieur en designitems gemaakt. Zou daar het gezegde ‘klein maar fijn’ vandaan komen?!

Een mooi merk om mee te beginnen is Vitra. Hun prachtige accessoires hebben vaak ook een humoristisch tintje. Shop Vitra hier.

Vintage

Een voordeel van designmeubels is dat ze vaak lang mee gaan. Dit betekent dat er heel wat mooie tweedehands designitems te scoren zijn die er nog mooi uitzien. Ga op jacht! Struin markten, kringloopwinkels en vintage zaken af op zoek naar parels voor een prikkie.

Spaar…

Eerlijk is eerlijk, als je het echte werk wilt zul je toch enigszins diep in de buidel moeten tasten. Heb je toch echt niet veel te besteden maar wel een klassieker op je wensenlijstje staan? Spaar er dan gewoon voor. Maak om te beginnen een spaarplan. Het maakt helemaal niet uit als je er jaren over doet om uiteindelijk je droommeubel te kunnen kopen, want waarschijnlijk gaat hij ook een heel leven lang mee.

nog meer: wooninspiratie