Zo krijg je een sfeervolle eettafel zonder servies

Met een mooi servies kun je een eettafel easy een flinke upgrade geven. Maar om nou de hele dag de eettafel gedekt te hebben… Dat zou het eetgedeelte in huis wel een heel hoog restaurant-gehalte geven. Hoe krijg je dan toch een sfeervolle eettafel zonder servies te gebruiken?

Eetkamer | neutrale look | vtwonen 13-2020
> Kalkverf Mykonos van Bauwerk Colour, plafondlampen Serax, kunst aan muur Alyssa Breid via Studio Yen. Eettafel Triomf van Woood, stoelen Christiaensen & Christiaensen, schaal en kan Zara Home, geurkaars L’Aimé. Raambekleding Japanese Blinds via Atelier ND Interior.

Grote items

Omdat je de eettafel voornamelijk voor praktische doeleinden gebruikt, is het wel zo handig als deze niet vol ligt met allerlei prullaria. Kies daarom voor grote items die je makkelijk een ander plekje kunt geven zodra je de ruimte nodig hebt. Zo kun je toch een sfeervolle eettafel creëeren als je niet aan het eten bent.

LEES OOK
Met deze eetkamerstoelen style je de eethoek

Clusteren

Mocht je nou wel graag wat kleinere accessoires, zoals vaasjes en kandelaars, op de eettafel kwijt willen, zorg dan dat je deze clustert. Gebruik een houten plank, dienblad of etagère om deze items te stylen. Zo kun je alles nog steeds in een keer oppakken en toch meerdere sfeervolle accessoires op de eettafel combineren. 

Kaarsen op tafel

Steek een kaars aan in huis en je hebt instant sfeer. Een mooie kandelaar of windlicht op de eettafel is daarom een perfect item om het gezellig te maken. Kies een of meerdere grote exemplaren of verzamel een paar kleine waxinelichthouders en leg deze bij elkaar in een schaal.

LEES OOK
Vlekken op de eettafel? Zo ga je ze te lijf

Flowerpower

Wie wordt er nou niet blij van een vaas gevuld met prachtige bloemen? Wil je het niet te druk maken? Kies dan voor een grote vaas of combineer voor een wat speelser effect meerdere vazen in verschillende formaten. Nog een stap verder? Wissel af in kleur. Als je liever niet elke week verse bloemen wilt kopen, kies dan voor droogbloemen. Daar heb je veel langer plezier van. 

Doen: een tafelloper

Bij textiel denk je misschien al snel aan een groot tafellaken. Functioneel is het zeker, maar niet altijd de sfeermaker waar je naar zoekt. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat jouw prachtige eettafel onder een grote lap stof verdwijnt. Ga daarom voor een tafelloper. 

nog meer: wooninspiratie