Zelfmaakideeën stof

Nog lapjes stof over en handig met de naaimachine? Maak er mooie decoraties van voor in de baby- of kinderkamer. De leukste zelfmaakideeën van stof vind je hier!

zelfmaakideeen stof

zelfmaakideeën stof

Knuffels en poefjes voor de kinderkamer

Een koe, konijn of grappig figuur als knuffel heb je eenvoudig zelf gemaakt. Misschien heb je nog een restje stof over van de gordijnen of sierkussentjes op de kinderkamer. Maak hier dan een bijpassend knuffelbeest van. Leuk ter decoratie of als lievelingsknuffel van je kind. Bekijk het artikel Knuffelbeesten maken.

Zelfmaakideeën stof voor de babykamer

Unieke zelfgemaakte items zijn eigenlijk onmisbaar in de babykamer. Je wilt het kamertje namelijk persoonlijk inrichten. Waarom maak je dan niet zelf een ledikantlaken? Of romantische bekleding voor het wiegje. Van een stuk stof dat je over hebt, maak je een bijpassend aankleedkussen.

Maak hippe loungekussens

Een lekker kussen om op te relaxen is perfect voor in de tienerkamer. Gezellig met vriendjes en vriendinnen gamen of kletsen. Maak daarom een groot leefkussen, met stippen of een ander printje. Nog lekkerder zit een hippe zitzak. Kunnen ze úren op ‘chillen’.

Een warm plaid voor op bed

Voor in een meidenkamer is het een idee om een mooi patchwork plaid te maken voor op bed. Staat leuk en is lekker warm! Gebruik stof in de favo kleuren van je kind, strikjes en linten erop en het wordt een blikvanger in de slaapkamer.

Bron: ariadne at Home

nog meer: wooninspiratie