Zo style je je salontafel

De kans is groot dat je er al eentje in huis hebt: een salontafel. Toch bestaan er oneindig veel mogelijkheden om ze vorm te geven. We lijsten enkele originele tips op.

Stoer en stevig

Misschien heb je thuis wel materiaal liggen waar je al heel wat mee kan. Snuister eens door je tuinhuis en tover wat oude paletten om tot een uniek salon met een stoere uitstraling. Kies je ervoor om de ruwe structuur te behouden, schuur je palet dan gewoon af. Heb je nood aan een iets afgewerktere versie? Geef het dan nog ’n likje verf. Zo krijgt je salontafel in no-time een nieuwe look. Als je twee paletten op mekaar plaatst, heb je zelfs een kleine opbergruimte voor tijdschriften en dekens. Onbewerkt hout beschermen tegen water – en vetvlekken doe je met een impregneerspray.

Wil je liever eens wat anders? Plaats je palletsalontafel dan in een hoek en voorzie ‘m van wat kussens. Zo wordt het een hippe lounge zetel!

More is more

Een grote salontafel doet je woonkamer meteen kleiner lijken. Ga daarom voor meerdere, kleinere exemplaren. Door tafeltjes van verschillende groottes te combineren, krijg je een speelser en moderner effect. Kleed het geheel aan met vaasjes en wat groen (zoals olijftakken) en je bent klaar om je bezoek te ontvangen.

Kostbaarheid op zolder

Op zolder heb je vast en zeker nog een oude, houten kist staan. Haal ze dan snel vanonder het stof en geef ze een nieuwe bestemming als salontafel in je woonkamer. Kleed je authentieke stuk aan met wat ‘modernere’ elementen. Met een gouden vaas, cactus decoratie of wat tijdschriften heb je meteen een goede balans tussen oud en nieuw. Aan de slag!

Bron: beeld 1 – Fotografie Jonah Samyn – Styling door vtwonen stylisten Ozanne en Guillemine Mertens | beeld 2 – Cathrine Aarsland

nog meer: wooninspiratie