Extra najaarsgevoel: de mooiste herfsttakken voor in huis

Haal het najaarsgevoel in huis met mooie herfsttakken waar je – zeker in combinatie met een mooie vaas – het hele seizoen niet meer op uitgekeken raakt. Dit zijn de mooiste herfsttakken op een rij.

vtwonen 13-2019 | styling bruin de trendkleur woonkamer

Berenklauw

In de natuur kan je er maar beter niet te dicht bij in de buurt komen, maar bij de gedroogde variant hoef je je geen zorgen te maken. Een gedroogde berenklauw zorgt dan zonder gevaren voor sfeer, vooral in een mooie keramieken pot of vaas. Deze crème witte variant van Sissy-boy bijvoorbeeld. Door de smalle opening ook nog eens perfect om enkele takken in kwijt te kunnen. Berenklauwen hebben vaak een groot formaat, dus één tak is al voldoende om een pot of vaas mee op te vullen.

LEES OOK
Deze herfstige accessoires vind je gewoon buiten

Distels

Distels heb je in een goudbruine en een grijsblauwe variant. Met de goudbruine variant kan je een warm en herfstig tafereel maken. Zeker met deze vaas van Urban Nature Culture, in een mooie en warme najaarstint. De grijsblauwe distels kunnen gewoonweg altijd als droogboeket op tafel of in combinatie met andere droogbloemen, voor een fijn contrast.

Katoen

Katoentakken met mooie sneeuwwitte bollen passen in elk interieur. Met één of twee takken in een transparante vaas zorg je voor een rustig en natuurlijk tafereel. De witte bollen trekken al voldoende aandacht, dus kunnen ze prima op zichzelf staan. 

Riet

Riet is misschien wat simpel, maar daardoor niet minder mooi. Je komt de pampasgrassen tegen in menig interieur, en ook de rietsigaren mogen we niet overslaan: extra herfstig! Omdat riet vaak wat simpeler is, mag je flink uitpakken met de pot of vaas waar je ze in plaatst. Ga voor een vaas in knalkleur, of kies voor een pot met een mooie opdruk, zoals deze met rozen van Pauls Potten.

LEES OOK
Indian summer: bloemen in intense en warme kleuren

Besjes

Wat roept meer herfst dan takken met besjes in mooie en warme tinten? Deze met rode besjes stelen al aardig de show, maar zijn ook mooi te combineren met droogbloemen in warme tinten. Om de bessentakken extra te laten knallen, kies je voor een pot in een donkere kleur. Deze donkergrijze van PTMD gaat voor dat fijne contrast zorgen.

Houten tak

Een simpele houten tak kan ook voor veel sfeer zorgen in huis. Maak eens een boswandeling en houd je ogen open voor een tak van een fijn formaat mét verschillende aftakkingen. Dat maakt ‘m een stuk minder saai. De tak staat op zichzelf al heel mooi in een pot of vaas, maar ook in combinatie met droogbloemen of siergrassen. Eigenlijk kan een simpele tak overal wel bij. Voor extra gezelligheid zou je de tak ook nog kunnen sieren met een lichtsnoer.

nog meer: wooninspiratie