Zo creëer je zorgeloos een feestelijke kersttafel

De kerstdagen naderen met rasse schreden. Voor je het weet is het weer tijd om je te buigen over het kerstmenu, te bedenken met wie je het viert en in welk jasje je jouw kersttafel steekt. Tijdloos klassiek, sfeervol bohemian of toch traditioneel feestelijk? Welke stijl je ook kiest, met déze tips regent het zonder twijfel complimenten wanneer je jouw gasten ontvangt. [in samenwerking met Blokker]

Stijlvolle kerst

De kerstperiode staat garant voor sfeervolle ambiances, samenzijn met dierbaren en heel veel lekkers. Toch kan het ook een stressvolle periode zijn, aangezien er voor het genieten veel geregeld moet worden. Maak het jezelf makkelijk en shop alles lekker op één plek. Dat scheelt je heel wat tijd en kopzorgen. Bij Blokker bijvoorbeeld, want daar kun je terecht voor álles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en stijlvolle kerst.

Uitpakken

Na het uitpakken van de cadeaus onder de boom, is het tijd om uit te pakken met je tafelsetting. Door in plaats van je dagelijkse servies glanzende borden en fonkelende wijnglazen op tafel neer te zetten, creëer je in een handomdraai een feestelijke tafel. Om het geheel extra feestelijk te maken, kun je ook het bestek een chique uitstraling geven. Hoe? Door in plaats van zilver, voor goudkleurig bestek te gaan. In combinatie met donkere dinerborden maak je het helemaal af.

Betaalbare sfeermaker

Een fijne en betaalbare sfeermaker is het gebruik van kaarsen. Met flikkerend kaarslicht breng je gemakkelijk kleur aan op de kersttafel. Zelfs als je het ingetogen wilt houden. Kies voor warme kleuren als bordeaux, okergeel of roestbruin als je dit jaar voor een tikkeltje bohemian wil gaan. Toch meer fan van een klassieke feesttafel? Dan misstaat tijdloos warmrood of glinsterend goud zeker niet. Door te spelen met verschillende formaten en kaarsenhouders te mixen en matchen, oogt je gedekte tafel uniek en stijlvol tegelijk.

Kleine moeite, groots effect

Één van de grootste vraagstukken tijdens de feestdagen is toch wel: ‘Wat zetten we op tafel?’. Maar wist je dat je met een kleine moeite een groots en feestelijk effect kunt bereiken? Het is niet voor niets dat gourmetten al jarenlang favoriet is tijdens kerst. Zo hoef je zelf niet urenlang in de keuken te ploeteren, maar bereik je wel die typisch gezellige kerstsfeer. Bij Blokker kun je terecht voor alles wat je nodig hebt. Van de gourmetset die bij jou past, tot extra pannetjes en handige spatels voor de hele familie. Één ding is zeker; je gaat dit jaar gegarandeerd een stijlvolle, zorgeloze én zalige kerst tegemoet.

Bron: Blokker

nog meer: wooninspiratie