Tafelstyling: 5 gouden tips

Voor een perfecte tafelschikking ga je niet over één nacht ijs. Wil je een echt wow-effect? Dan is een beetje voorbereiding wel op zijn plaats. Daarom deze gouden tips! (promotie)

5 tips van interieurmerk Pomax

  1. Voorbereiding: ga enkele dagen op voorhand al aan de slag en bescherm de tafel tegen stof met een groot stuk schildersplastiek. Zo kun je blijven finetunen tot hét feestmoment aangebroken is.
  2. Tafellinnen: voor een extra feestelijk resultaat kies je een lang tafelkleed. Kies er een dat tot de grond reikt voor een chique uitstraling.
  3. Decoratie: zorg dat er voldoende decoratie op de tafel staat. Als je de borden, bestek en glazen weghaalt, moet er een sfeervolle setting overblijven die uitnodigt tot lang natafelen. Heb je niet veel plaats voor een traditioneel tafelstuk? Ga dan eens aan de slag met decoratie in je kroonluchter, je creëert er een mooi geheel mee. Zorg er in elk geval ook voor dat de tafeldecoratie niet op ooghoogte komt, want zo zie je je tafelgenoten niet meer zitten.
  4. Kaarsen: het is ‘not done’ om kaarsjes te wisselen tijdens het diner, dus koop kaarsen met een lange brandtijd. Zet nooit geurkaarsen op tafel, ze kunnen de smaak van je zorgvuldig samengestelde feestmenu bederven. Hetzelfde geldt voor sterk geurende bloemen of decomaterialen.
  5. Sidetable: heb je een dressoir, sidetable of kast in de eetkamer? Decoreer deze dan in dezelfde stijl en zet er wijn en water op. Het bespaart ruimte op je eettafel en zorgt voor extra sfeer.

Goed geshopt

Op zoek naar dé elementen om al deze tips in de praktijk om te zetten? In de Spiritual-collectie van Pomax vind je zowat alles voor een prachtig gedekte feesttafel: van servies tot linnen, van deco tot meubels. Wat deze collectie extra interessant maakt? Ze is geïnspireerd op de oude zentraditie en heeft toch ook een hedendaagse designuitstraling. Gespreksstof gegarandeerd! Inspireer je hieronder met de mooiste items uit de nieuwe collectie.

servies kommetjes pomax

keukeneiland servies pomax

kruk pomax theepot

kussens kruk pomax

ligstoel pomax spiritual

bijzettafel kussens pomax

Bron: Stijlvol Wonen september/oktober 2016 | Fotografie & styling Marie Houttequiet, Sarah Van Hove & Stefanie De Neve

nog meer: wooninspiratie