Zó reinig je de lucht in huis (en overleef je het pollenseizoen)

Het is lente, tijd om de tuin in te gaan. Maar voor ‘kamp hooikoorts’ is er ook een keerzijde: het pollenseizoen! Wat helpt is in ieder geval de lucht in huis goed schoonhouden.

In samenwerking met Philips

Uit onderzoek blijkt dat we in de winter maar liefst 90 procent van de tijd binnenshuis doorbrengen. Heel gezellig, maar er kleven ook nadelen aan. Want de luchtkwaliteit binnen kan maar liefst 10 tot 30 keer (!) vervuilder zijn dan buiten.

Stof, bacteriën, haren van huisdieren, schimmels, huisstofmijt, pollen, virussen: het dwarrelt allemaal door huis. Vies? Best wel. Ongezond? Ja, helaas liggen allerlei gezondheidsklachten op de loer. Is er iets aan te doen? Gelukkig wel!

Lekker luchten

Elke dag het raam een uur open zetten, zorgt voor verse lucht en ventilatie. Nog beter: het raam de hele dag op een kiertje laten staan. Zo komt er altijd verse lucht naar binnen.

Natuurlijk schoon

Stap over op natuurlijke schoonmaakmiddelen. De chemische deeltjes uit chemische schoonmaakmiddelen blijven helaas ook ná het poetsen in huis hangen. Neem bij het schoonmaken ook de meubels mee. Die kunnen chemicaliën afgeven, iets wat lang niet iedereen weet. De oplossing: haal er regelmatig een microvezeldoekje overheen.

Powerreiniger

Stap 1 en 2: check? Dan is de basis op orde. Nu is het tijd voor het echte werk. Wie een echt gezond leefklimaat wil, haalt een luchtreiniger in huis. Last van astma of hooikoorts? Dan is de luchtkwaliteit in huis extra belangrijk. Zo’n luchtreiniger haalt tot 99,9 procent* van de schadelijke stoffen uit de lucht. Fijn, want het lastige van vervuilde lucht is dat het met het blote oog niet te zien is.

Deze luchtreiniger van Philips uit de Urban Living-lijn ziet er niet alleen knap uit, maar doet ook wat hij belooft. Komt ie: binnen 6 minuten een ruimte van 20 m² reinigen, real time de luchtkwaliteit meten (een kleurindicatie op het apparaat geeft aan hoe schoon of vies de lucht is) en dat alles met slechts één druk op de knop. Ofwel: instant schone lucht in huis. Wat een verademing!

Ook altijd schone lucht in huis?

Ontdek op Philips nog meer voordelen van een luchtreiniger in huis. Bekijk het handige schema en ontdek welke luchtreiniger voor jou is gemaakt.

* 99,97% van verontreiniging wordt gefilterd uit de lucht die door het filter stroomt.

nog meer: wooninspiratie