Keep it classy in de slaapkamer

Zonder al te veel krullen en tierlantijntjes, maar mét donkere kleuren, rijke materialen en een knipoog naar de oude Meesters zet je een klassieke maar chique sfeer neer. Als dat niet de ideale ingrediënten voor je slaapkamer zijn? (in samenwerking met Swiss Sense)

Als een schilderij

Denk je aan de schilderijen van de Oude Meesters dan denk je aan donkere, mystieke kleuren als nachtblauw, donkerbruin en inktzwart. Met een donkere tint op de wand én vloer creëer je niet alleen een knusse en mysterieuze sfeer, het vormt ook een mooi contrast bij heldere tinten en glanzende materialen. Ga voor een donkere doorleefde vloer, geef alle muren dezelfde diepe tint en als je echt durft, schilder het plafond dan ook meteen mee.

Zwevend bed

Het okergele bed mag je gerust een blikvanger noemen. Het gecapitonneerde hoofdbord van boxspring Ginger uit de Lifestyle by vtwonen collectie heeft een strakke vorm en fijne belijning en past daardoor goed bij een klassieke woonstijl. Stof Cube in de kleur Ocher Yellow springt er voor zo’n donkere muur meteen uit, maar eist de aandacht niet teveel op. Zowel het slanke metalen frame als de pootjes Angle zijn zwart van kleur, waardoor het mooi opgaat in de ruimte en het bed bijna lijkt te zweven. Is geel niet je kleur? Met de keuze uit 4 stofsoorten en 29 verschillende kleuren zit er altijd wel een passende tint tussen.

Een vleugje chique

Een klassieke sfeer is veel meer dan kroonluchters, ornamenten en krullen. Kies liever voor een paar goede basisitems, dan voor heel veel klein gefrutsel. Een goed bed, een zacht vloerkleed, een nachttafeltje en een stoel of kruk zijn vaak al voldoende. Eenheid krijg je door de vormen enigszins op elkaar af te stemmen, bijvoorbeeld door erop te letten dat alle meubelstukken slanke pootjes hebben. Dit past goed bij de klassieke sfeer en houdt het geheel luchtig. Met gouden items als een wandlampje, kandelaar of klokje voeg je een subtiel vleugje chique toe. Maar let op: hierbij geldt ‘less is more’.

Tip: kies voor een print of schilderij in dezelfde tint als de wand voor een chique effect. Een rijk versierde gouden lijst (met of zonder print) zorgt voor een vette knipoog naar de Gouden Eeuw.

Een droom die uitkomt

In de Lifestyle by vtwonen collectie komen de stijl van vtwonen en de vakkundigheid van slaapspecialist Swiss Sense samen. Resultaat is een nieuwe collectie boxsprings en accessoires om verliefd op te worden. Met onze 5 favoriete stijlen richt je jouw ultieme droomslaapkamer in. Mixen en matchen kan natuurlijk ook: met de 5 modellen, 3 poten, 4 stoffen en 29 kleuren is er altijd een boxspring die bij jou past.

Doe de quiz!

Benieuwd naar jouw persoonlijke slaapkamerstijl? Doe de quiz en ontdek welke sfeer het beste bij jou past.

De Lifestyle by vtwonen collectie is verkrijgbaar bij Swiss Sense.
Kijk voor verkoopadressen bij jou in de buurt op vtwonen.be/verkoopadressen-belgie

nog meer: wooninspiratie