vtwonen

6 tips voor family time aan tafel

Het favoriete moment van de dag? Samen tafelen met het hele gezin. Maar volgeplande agenda’s en drukke werkweken brengen vaak roet in het eten. Hoe je het toch voor elkaar kunt krijgen? Wij geven 6 tips! (promotie)

Tripp Trapp rond tafel

1. Save the date!

Leg je agenda’s naast elkaar voor de komende week of maand en bepaal samen het tijdstip waarop jullie telkens kunnen eten. Aangezien regelmaat voor (jonge) kinderen belangrijk is, doe je dit best zo vaak mogelijk op hetzelfde tijdstip.

2. Iedereen bij elkaar

Met de Tripp Trapp Stoel van Stokke maak je van elke maaltijd een moment voor het hele gezin. Met de Newborn Set geniet je baby van een knus plekje aan tafel en vanaf het moment dat je kindje rechtop kan zitten geven de Baby Set en kussenset het nodige comfort. Doordat de stoel verstelbaar is in hoogte en diepte kan hij verder met je kind meegroeien. De tijd die je samen doorbrengt aan tafel ligt tussen de twintig en dertig minuten, ook voor de meeste jonge kinderen. Maar brei er gerust een vervolg aan, want dit is heerlijke family time.

3. Alles start met een goede voorbereiding

Plan voldoende voorbereidingstijd voor de maaltijd in en zorg ervoor dat alles klaar staat voor jullie aan tafel gaan. Een goede planning is dus een must! Een andere handige tip is in grote hoeveelheden koken in het weekend en in porties invriezen. Wil je samen ontbijten, dan kun je de avond voordien de tafel dekken zodat je ’s ochtends enkel nog de spullen uit de koelkast moet halen en koffie of thee zetten.

Verwittig je kinderen een tiental minuten op voorhand, zodat ze de tijd krijgen om hun spelletje of huiswerk af te ronden en op te ruimen (alsjeblieft?).

4. Minikoks

Wil je family time nog meer uitbreiden, maak dan van het koken een gezinsactiviteit. Bepaal samen het menu en laat je kinderen helpen bij de boodschappen en het bereiden van de maaltijd. De meeste kinderen vinden het fijn om de verantwoordelijkheid te krijgen over enkele eenvoudige taakjes. Het geeft hen zelfvertrouwen en meer plezier bij het eten. En jij hebt er enkele schattige sous-chefs bij.

Tripp Trapp nieuwe kleuren

5. Liefde gaat door de maag, maar het oog wil ook wat

Je smartphone mee aan tafel nemen of dat leuke speelgoedje naast het bord leggen… Vermijd deze afleidingen aan tafel en maak goede afspraken. Door de tafel gezellig aan te kleden met een zacht tafellaken, kleurrijke servetten of een heerlijk geurend bloemetje en een leuk achtergrondmuziekje, creëer je een uitnodigende setting en willen je kinderen maar al te graag aanschuiven. Ook de Tripp Trapp kinderstoel past volledig in dit plaatje. Deze maand lanceert Stokke 3 nieuwe kleuren voor de Tripp Trapp: Heather Pink, Moss Green en Forest Green. En ook voor de kussentjes is er meer keuze met de kleuren Green Forest, Grey Leaf, Aqua Stripes en Pink Stripes. Dankzij deze nieuwe collectie breng je de natuur weer wat meer in huis.

Leuk idee: presenteer het eten van je kind net iets anders dan dat van de volwassenen. Een gezichtje, een boot of een vis ziet er meteen veel aantrekkelijker uit… en daar hoef je echt geen workshop voor gevolgd hebben!

6. Zo veel voordelen

Wees je tot slot bewust van de vele voordelen die samen tafelen heeft. Erg belangrijk is dat we gezonder en ook goedkoper eten als we samen aan tafel schuiven. Je leert variëren en daardoor nieuwe dingen ontdekken. Bovendien ontwikkel je de tafelmanieren en sociale vaardigheden van je kinderen. Samen tafelen is een gezellig gebeuren en het uitgelezen moment om met je partner of kinderen bij te praten. Hebben jullie bijvoorbeeld al beslist over de volgende vakantiebestemming? Of over de nieuwe kleur van de kinderkamer?

Bron: in samenwerking met Stokke

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties