5 redenen om te kiezen voor een meegroeistoel

Kan je baby zelfstandig rechtop zitten? Dan kan hij gezellig mee aan tafel in een kinderstoeltje. En om te vermijden dat je bij elke groeischeut moet investeren in een nieuw exemplaar, kun je kiezen voor een meegroeistoel. Wij zetten de voordelen op een rij. (promotie)

steps stoel

1. Ook voor pasgeborenen

Het grootste voordeel van een meegroeistoel is dat die meegaat tot het begin van de tienerjaren, als je kind groot genoeg is om op een gewone stoel te zitten. In elk groeistadium verstel je de stoel en/of monteer je een ander hulpstuk op het basissysteem. Bij sommige exemplaren, zoals de Stokke Steps-stoel, kun je zelfs een wipstoeltje monteren. Zo kan je baby van in het begin mee aan tafel, ook al is hij nog piepklein.

2. Het is een slimme investering

Een meegroeistoel is iets duurder in aankoop, maar die investering haal je eruit omdat het zo lang meegaat. Kies voor een iets duurder exemplaar, zodat je zeker bent van een goede kwaliteit. Een stoel die jarenlang meegroeit met je kind, moet immers tegen een stootje kunnen (denk: plakkerige handjes, driftbuien en knoeipartijen tijdens het eten). Let er bij de aankoop trouwens ook op dat de stoel gladde oppervlakken heeft en weinig hoekjes en spleten. Zo kun je ‘m makkelijk schoonmaken.

steps keuken meegroeistoel

3. Je gebruikt ‘m altijd en overal

Bepaalde systemen – ook de Steps-stoel – hebben een apart eetblad in hun assortiment. Op die manier kun je je kind in het hele huis met een gerust hart laten eten of spelen. Maar ook aan tafel is zo’n blad handig om het eten en drinken dicht bij je kind te zetten. Schuif het dan over de tafel om ruimte te besparen.

stokke meegroeistoel

4. Je kind zit comfortabel

Meegroeistoelen hebben verstelbare voetsteunen, aanpasbare zittingen en vaak ook losse kussens met ingewerkte riempjes. Zo zit je kind op elk moment veilig, comfortabel en goed ondersteund in z’n stoel. Doe telkens een ergonomiecheck: liggen de ellebogen van je kind op dezelfde hoogte als de tafel, rust tweederde van het bovenbeen op het zitvlak van de stoel én staan de beentjes in een hoek van 90 graden, dan zit hij of zij helemaal goed.

stokke steps

5. Je past ‘m aan aan je interieur

Een lompe kinderstoel kan echt een doorn in het oog zijn van interieurbewuste ouders. Gelukkig weten de fabrikanten dat intussen ook en is het design vaak mooi, strak en tijdloos. Veel stoelen zijn bovendien in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat je een exemplaar kunt kiezen dat perfect past bij je persoonlijke smaak en stijl. Ben je bijvoorbeeld fan van de Scandinavische stijl? Dan is de Steps-stoel misschien iets voor jou. De accessoires zijn verkrijgbaar in een reeks frisse kleurtjes om de stoel naadloos te laten opgaan in je interieur. Voor de kussenset zijn er net twee gloednieuwe kleuren bijgekomen: grey clouds en pink.

Bron: in samenwerking met Stokke

nog meer: wooninspiratie