Wit interieur + kinderen = geen probleem

Wie denkt dat de combinatie kinderen en een wit interieur hopeloos is, ziet het echt te somber in. Want met een paar simpele trucs trek je rust en reinheid handig door in de styling.

Een wit interieur en kinderen gaan prima samen

De invloed van wit

Voor een rustig en prikkelvrij huis ben je bij wit aan het juiste adres. Het zorgt voor een kalme, serene sfeer waarin je op adem kunt komen van het drukke leven buiten de deur. En het schijnt dat het zuiverende wit stimuleert om op te ruimen. Een familiehuis kan die witte verfkwast dus eigenlijk heel goed gebruiken.

Wit combineren

Wit is de ideale basis voor een interieur met kinderen en te combineren met elke kleur die je maar kunt bedenken. Wil je je huis zo rustig mogelijk houden? Combineer het wit dan met naturellen, stoer linnen en aaibare stoffen in hetzelfde kleurenschema. Hier en daar een toef zwart of grijs en een paar flinke kamerplanten zorgen voor kleur en variatie.

Wit combineert ook prachtig met hout, rotan en riet. Deze natuurlijke materialen brengen wat levendigheid in een wit interieur, maar zijn nooit too much. Bamboe, berken en eiken zijn voorbeelden van lichte houtsoorten die het wit een beetje warmte geven.

Zo houd je het wit

Hoeveel moeite je ook doet, wit blijft nooit helemaal wit. Een vlek is zo gemaakt, helemaal als er jongere kinderen in huis wonen. En zelf ben je ook geen heilige natuurlijk. Maar om daarom te gaan stressen? Welnee!

Heb je je zinnen gezet op een lichte, witte bank of stoelen? Kies dan voor meubels met wisselbare hoezen. Zit er vlek op, dan kun je deze hoezen meestal op 60 graden wassen en dan zien ze er weer uit als nieuw. Probeer het wel zo snel mogelijk te doen, zodat de vlek niet te diep in de stof trekt. En in een gevalletje niet-meer-te-redden kun je een nieuwe hoes aanschaffen. Dit is nog altijd goedkoper dan een nieuwe bank.

Witte muren kun je met de meeste schoonmaakmiddelen afnemen, zelfs wat schuurmiddel of verdund bleekmiddel kan geen kwaad. Wit is ie toch al. En zorg dat je altijd een emmer muurverf in de juiste ral-kleur op voorraad hebt, zodat je bij een echte emergency meteen de verfroller kunt pakken. Houd er sowieso rekening mee dat je ieder jaar de boel wel een keer moet witten, vooral in de ruimtes die het meeste vuil aantrekken, zoals de keuken. Maar als alles wit is en afplakken overbodig is, dan is dan in een paar uur gepiept.

Meer tips voor het schoonmaken van muren.

nog meer: wooninspiratie